реклама

реклама

У четвер, 5 квітня, голова Шполянської РДА  Володимир Потапенко  разом із представниками  громадськості вирушили  в зону АТО, щоб доставити  воїнам подарунки до Великодня.

DSC03950

Вантаж складався  з найнеобхідніших для солдатів речей, починаючи з  продуктів харчування, ( кава, чай, сир, солодощі, та багато ін.) І звісно, що  напередодні  Великодня ніхто не залишився без паски,  крашанок,  домашніх пиріжків та сала.

Слід зазначити, що на відміну від традиційних волонтерських перевезень цього разу були придбані для АТОвців і такі, які рідко доставляють, тому що вимагають значних фінансових затрат. Хлопцям доставили   необхідне для їх побуту: станки і гелі для бриття, шампуні і гелі для душа,  ліхтарі кількох видів, а також блоки сигарет та запальнички.   Окрім того,  для господарських справ було закуплено значну кількість інвентарю.   Зокрема електричні подовжувачі, пилки, сокири, лопати та інше. Все це було придбано жителями Шполянщини,  гарний приклад  подали працівники усіх структурних підрозділів РДА,  голови сільських рад та колективи навчальних закладів.

…Дванадцять  годин по дорогах з вибоїнами,  інколи аварійними ділянками і ми нарешті на прибули туди,  де іде тривала війна, де люди живуть незвичним героїчним життям, де чатує грізна небезпека. Ми побували в найгарячіших точках, найблищих до сепаратистів. Невипадково вояки, що стояли на околиці села Піски,  неподалік від яких знаходяться позиції ворога дивувалися візиту першої особи району. Володимир Потапенко скрізь,  де ми проводили зустрічі, дарували подарунки, цікавився як проходить служба, які побутові умови, яка потрібна допомога  на передовій. Під час розмови з солдатами ніхто з них жодного разу не нарікав і не жалівся ні на що. В бесідах відчувався  бойовий настрій, незламний дух і всесильна віра у перемогу.

DSC03935

Нам вдалося об'їхати 10 військових об’єктів,  де служать наші земляки з Черкащини. Тут вони одна сім’я, незалежно хто звідки прибув, захисники української волі.     Ми зустрічалися з вояками, 131-го  ОРБ (окремого розвідувального батальйону батальйону),  34-го ОМПБ, (Окремого мотопіхотного батальйону)  Бойовим підрозділом ЗСУ Аеророзвідки  військова частина А 2724.  Підрозділом «Сова» 74-го окремого розвідувального батальйону, та ще кількома підрозділами  57- ї ОМПБр. Нам пощастило зустрітися з вояками ДУК «Правий Сектор», який переважно знаходиться на самозабезпеченню і воює за національну ідею. Приємно було бачити серед бійців цього добровольчого підрозділа і нашого земляка. З нами віталися звичним: «Слава Україні!»

Не тільки ми бажали воїнам перемог та здоровими і неушкодженими повернутись додому. Нас також благословили на добрі справи та зичили успіхів військові капелани, які духовно опікуються військовими та дітьми.  Через капеланів ми також передали великодні подарунки дітям-інвалідам в їхній центр соціальної реабілітації.

Голова Громадської ради при Шполянській РДА Ігор Зачепа

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100