реклама
Sucurity Police

реклама

Теперішні результати роботи зі створення національних природних парків «Середньодніпровський» та «Холодний Яр» обговорили на нараді за участі першого заступника голови ОДА Віталія Коваля, начальниці обласного управління екології Олени Звягінцевої, її заступниці Людмили Довгої, представників профільних структур та науковців.

DSC0399

Про це інформують в Черкаській облдержадміністрації.

Так, на сьогодні шляхом проведення низки нарад, громадських обговорень та консультацій вдалося розробити картографічний макет проектованого парку «Холодний Яр». Він охоплює територію на понад 5,4 тис. га. Це, зокрема, й землі за межами населених пунктів, не наданих у власність і користування, на території Чигиринського і Кам’янського районів. Отримані й відповідні погодження.

Стосовно проектованого природного парку «Середньодніпровський», що охоплює межі Канівського, Золотоніського та Черкаського районів, робота триває. Водночас фахівці нині активно працюють над розробкою картографічних матеріалів. Попередньо ж в ОДА затвердили склад робочої групи зі створення парку, а також План відповідних заходів.

– Створення нацпарків, нагадаю, входить до переліку заходів обласної програми охорони довкілля на 2016 – 2020 роки, – говорить Віталій Коваль. – На сьогодні маємо макет проектованого парку «Холодний Яр», який вдалось напрацювати шляхом проведення низки нарад, громадських слухань. Важливо, що при цьому  враховувались пропозиції та думки як науковців та екологів, так і самих жителів прилеглих територій. Усі необхідні матеріали передані до Міністерства екології. Над створенням же Середньодніпровського парку продовжуємо працювати. Нині збираємо відповідні матеріали, необхідні для повноцінної картографії.

DSC0395

DSC0215

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100