реклама
Sucurity Police

реклама

Черкаський район розвиватиме молочне скотарство разом з Новою Зеландією, реалізуючи інвестиційний проект щодо нарощування поголів’я великої рогатої худоби та обсягів виробництва молока. Про це було домовлено під час зустрічі голови Черкаської райдержадміністрації Євгена Влізла з новозеландським інвестором Філіпом Паркером, який представляв товариство «Молоко Черкащини».

У переговорах також взяли участь голова районної ради Микола Смірнов та голова громадської ради, колишній очільник району Микола Чепурний.

Під час зустрічі Євген Влізло презентував інвестиційний потенціал району, акцентувавши на перспективних пропозиціях. Новозеландську сторону найбільше зацікавили землі у селах Тубільці, Первомайське та Хрещатик, а також недобудований свинокомплекс. У перспективі його планують переобладнати на корівник. Наразі триває купівля будівель.

У пріоритеті проекту, як розповіли представники іноземної делегації, – розвиток молочного скотарства голштинофризької породи. Худобу імпортуватимуть з Голландії. Передбачається довгострокове інвестування для розвитку пасовиськ та полів під засів. Уже навесні іноземці планують розпочати обробку ґрунту та ремонтні роботи приміщень, а восени завезти худобу, кількість якої у проекті за чотири роки зросте до 3 тисяч голів. Від корови середньорічний надій, за попередніми даними, має складати близько 8,5 кг молока.

– ТОВ «Молоко Черкащини» разом із компанією-засновницею «Степпленнд Агрі» зацікавлені в отриманні довгострокової оренди сільськогосподарських угідь. Нашим завданням є покращення рівня їхнього використання та продуктивності завдяки використанню інноваційних аграрних та сільськогосподарських технологій, внесення найкращих якісних добрив для вирощування нашим коровам необхідних кормів, – повідомив керівник делегації Філіп Паркер.

З його слів, у майбутніх планах довгострокової співпраці передбачена і фінансова підтримка села та соціальний напрямок роботи. Зокрема, товариство має наміри забезпечити постійну підтримку пайовиків. Крім орендної плати за пай, вони можуть розраховувати на свіже сіно, молоко, яке їм реалізовуватимуть за цінами нижчими від роздрібних, відшкодування витрат у разі похорон. Уже на початку своєї діяльності інвестори планують створити близько 20-30 робочих місць та обіцяють гідну заробітну плату селянам.

Сільська рада у рамках цього інвестиційного проекту може отримати 300 тисяч гривень матеріальної допомоги для розвитку сіл, що входять до її адміністративних меж. Крім того, новозеландці обіцяють частину прибутку від виробництва спрямовувати на ремонт та відновлення сільських пам’ятників.

– В Україні багато талановитих людей. Влітку я одружуватимусь з українкою. Відколи мої батьки переїхали в Черкаси, наша родина дуже перейнялася долею дітей-сиріт. Тому в межах реалізації запропонованого проекту передбачено реєстрацію приватного навчального закладу аграрного напрямку. Там навчатимуться підлітки, учні інтернатів. Випускники закладу матимуть можливість отримати знання та навички роботи на фермі. Їм видаватиметься документ про проходження курсу, що відповідатиме сертифікату міжнародного зразка, – розповів пан Філіп. – До речі, діти-сироти забезпечуватимуться робочими місцями з окладом, не менше 2000 гривень, та житлом в гуртожитках, які ми збудуємо поблизу ферми в селах Тубільці, Первомайське і Хрещатик.

Голова райдержадміністрації пообіцяв сприяти в реалізації проекту та дав доручення розробити пропозиції щодо землекористування. На завершення переговорів він подарував батькам Філіпа – Ілейн та Джону Паркерам – кілька книг про потенціал Черкащини, повідомляє прес-служба Черкаської РДА.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Агроном 02.03.2012 06:49
Та то чомусь мені здається банальний розвод
хто тільки не брався за ту ферму ніхто незміг тільки гроші відмивали
:zzz
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Помилка? 03.02.2012 21:47
Від корови середньорічний надій, за попередніми даними, має складати близько 8,5 кг молока. Це мабуть...за рік дає таку кількість .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100