реклама

реклама

Координатор ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко вважає, що передвиборною підготовкою влади в області керує недовіра і страх. На його думку, це стає очевидним, коли ознайомишся з так званим «списком Тулуба», який оприлюднений в інтернет-виданнях і де перераховані імовірні кандидати в депутати по мажоритарних округах, яких підтримає черкаська Партія регіонів в особі губернатора Сергія Тулуба.
«Цілком зрозуміло, що партія влади, як ми і передбачали, готується не до чесних і демократичних виборів, а йде шляхом маніпуляцій та підготовки до фальсифікацій. За інформацією, яку, до речі, підтвердив на прес-конференції і міський голова Черкас Сергій Одарич, в облдержадміністрації готують просто дивовижні схеми розподілу мажоритарних округів, і якщо для електоральної перемоги кандидата від влади треба, скажімо, Золотоношу приєднати до Городища, то так і зроблять, - підкреслив Даценко.

 – До того ж, у оприлюдненому «списку Тулуба» чомусь лише шість прізвищ кандидатів, хоч на Черкащині традиційно було сім виборчих округів. Напевне, в хід піде закладена в виборчий закон лазівка, коли округи розподіляються за процентним співвідношенням кількості виборців, що дасть змогу збільшити кількість мажоритарників в східних і південних областях, де регіонали сподіваються на більшу підтримку, і зменшити в центральних і західних».

На думку Даценка, все це через страх регіоналів перед Центром і Заходом України, які завжди їм відмовляли в політичній любові, а після низки недолугих «рехворм» уряду ПР втратила тут і тих небагатьох прихильників, які ще були.

«Переляк влади настільки сильний, що обласна верхівка готова піти на відкрито анекдотичний поділ Черкас, розкидаючи «шматки» міста між округами з центром у Чорнобаї, Чигирині та Смілі. Як показали попередні місцеві вибори, Черкаси не горять електоральною прихильністю до партії Януковича, тому тут опозиційні сили мають найбільший шанс перемогти,» - упевнений координатор опозиції.

Цікаво, що при такому підході, Тулуб йде на відкрите протистояння з міським головою Черкас Сергієм Одаричем, який не раз висловлював бажання виставити в черкаських округах своїх кандидатів. Даценко каже, що оприлюднення Одаричем таємних планів влади по розподілу округів, - це перший постріл у майбутній війні.

«У «списку Тулуба» немає людей Одарича. І це не помилка, а позиція. Хоча не лише Одаричу не довіряє Тулуб. Як бачимо, в списку немає багатьох відомих черкаських регіоналів, того ж Володимира Олійника, Сергія Пачесюка, Петра Цюрка, відданого владі литвинівця Сергія Терещука і багатьох інших. Натомість губернатор робить ставку на одіозних «господарників» Валентина Нечипоренка і Геннадія Бобова, та ще на «тушок» типу Ігоря Савченка, який ще два роки тому очолював в області виборчий штаб Юлії Тимошенко, а тоді перебіг в партію влади. Ставка неправильна в корені, бо жодні мішки грошей не примусять черкащан забути політичні зради і гучні скандали. Приклад Євгена Влізла, який програв мерську кампанію у Черкасах, як бачимо, нічого не навчив Тулуба, і він так і не зміг зібрати команду справді впливових особистостей,» - наголосив Даценко.

Утім, координатор опозиції в усіх цих маніпуляціях влади бачить і позитив, адже сердити черкаського виборця не радив би нікому.

«Як би влада не ділила округи, не підігравала своїм кандидатам, все це, як бувало не раз, може призвести до зворотнього результату – до перемоги опозиційного кандидата. Черкащани навчились без помилок відрізняти полову від зерна, і якщо об’єднана опозиція виставить єдиного кандидата по округу, - то він переможе. Я переконаний, що якщо всі опозиційні сили підуть на вибори спільно не лише по мажоритарних округах, а й спільним партійним списком, то поразка Партії регіонів буде нищівною,» - підсумував Даценко.

реклама

Коментарі  

 
+9 #7 О.Чуприна 05.02.2012 01:30
Для всіх опозиціонерів та коментуючих скажу: " Треба менше "триндіти", а впевнено вигравати вибори".Тоді і будемо говорити про "переляк влади" та інші омріяні речі. Те.що в списках немає відомих черкаських регіоналів робить честь С.Тулубу.Навіщо завідомо йти на провал з "відпрацьованим матеріалом". А щодо запропонованих ним кандидатів,про яких тут пишуть,то це вже точно картина Рєпіна "Пріплилі".В новій РАДІ повинні бути нові люди, нові обличчя , нікого із представників нинішньої виконавчої влади та олігархів.До РАДИ потрібно обрати мінімум 300 депутатів-державників,які не зігнуться,не продадуться ,для яких гасло "Україна для людей" не пусті слова,а справа всього життя. СЛАВА УКРАЇНІ !!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #6 Золотоноша 04.02.2012 14:05
Поки сидытиме Толя-опозицыонер ы протиратиме штани- вибори будуть програны. Бондаренко опозицыонер? Не смышыть моъх курей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 Комік 04.02.2012 12:25
От комік, цей Уздемір, пожалівся Томенку на опозицію! Ой - ой - ой, яка погана опозиція, не слухає Уздеміра, критикує. Ну - ну - ну! Тебе Томенко тепер полає. Дитячий садок, їй Богу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #4 Стратегія. 03.02.2012 22:42
"Приклад Євгена Влізла, який програв мерську кампанію у Черкасах," Головне виграти війну(Верховна рада), а не програти битву(мерство Черкас). Пане Леонід з Вас стратег, як з деяких співаків, що бачу про те і співаю. З часом місцеве самоврядування стане органом господарювання. Перш ніж щось писати стосовно політики порадтеся, з ОДА, я маю на увазі опозиційною. А то строчити з кулемета по мухам(білим), замість того щоб взяти мухобійку, або лопату.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Сміла 03.02.2012 22:33
Даценко неудачник, уже сейчас готовит отмазки для своего будущего поражения.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Дон Кіхот! 03.02.2012 22:19
"Свобода" вже висловлювала свою позицію щодо об'єднання з опозиційними силами. Лише після люстрації у таких силах, партія може працювати на партнерських взаєминах. І не треба казати зараз про люстрацію в лавах самої "Свободи" - свої лави вони люструють і доволі часто.

Щодо черкаської опозиційної адміністрації моя особиста думка - це не більше, ніж політичний порожній піар, крик без реальних змін та впливу на щось. Політичний .... та задоволення амбіцій невдалих керівників невдалих партій. Про опозиційність "Батьківщини" на Черкащині зокрема можна почитати було і на "Прочерку" і на черкаській сторінці партійного свободівського сайту. Варто лише згадати їхні спільні із регіоналами голосування. Щодо УНП - у них такий величезний дисонанс між заявами місцевого керівника та діями і голосуванням їхніх народних депутатів, що тут навіть не варто це обговорювати. Достатньо згадати антитабачну кампанію та голосування нардепів від УНП за уряд Азарова. Народ не має короткої пам'яті.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Поради опозиції! 03.02.2012 21:08
"Он нещодавно в нас був Ляшко, Семинога. До речі, з Миколою Томенком я особисто поспілкувався. Пропонував приходити. Я йому сказав, якщо у вас такий керівник опозиційних сил на Черкащині (Юрій Уздемір має на увазі Леоніда Даценка - Ред.), то ви програєте все. Так політика не робиться. Це не любительське, де можна між написанням віршів займатися політикою. Це серйозна річ! – пригадав Юрій Уздемір, як повчав Миколу Томенка." "Донецький Уздемір знає, чому черкаська опозиція програє"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100