реклама

реклама

Втрата свідоцтва про народження чи шлюб завжди асоціюється з неминучим відвідуванням відділу ДРАЦС, витратою часу та, можливо, додаткових коштів. Однак з 2017 року Міністерством юстиції України забезпечено максимально зручні умови отримання документів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану: електронний сервіс – Онлайн будинок юстиції.

640321517386282585 Про це в коментарі «Прочерку» повідомила заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації Нона Корж.

За її словами, для отримання послуги необхідні лише доступ до мережі Інтернет та кілька хвилин часу.

Електронна послуга щодо повторного отримання свідоцтв, а також витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, доступна 7 годин на тиждень 24 години на добу за посиланням online.minjust.gov.ua.

Будь-який громадянин може подати заявку через «Он-лайн будинок юстиції» про отримання повторно свідоцтва про народження, шлюб, розірвання шлюбу, зміну імені, смерть, а також всіх видів витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян. Готовий документ отримати можна у зручний час у будь-якому відділі ДРАЦС по всій Україні.

Отримати послуги в сфері ДРАЦС можна в 3 кліки мишкою.

Отже, перейшовши за посиланням online.minjust.gov.ua, необхідно:

1. обрати послугу «Повторна видача документів відділами ДРАЦС»;

2. обрати тип документу «Свідоцтво» / «Витяг».

3. заповнити необхідні відомості у запропонованому бланку, а також вказати бажаний день та час отримання документу.

Після опрацювання заявки працівником відділу ДРАЦС на зазначену замовником електронну адресу надійде повідомлення від Он-лайн будинку юстиції.

– Найкращий спосіб перевірки послуги – скористатися нею особисто! –каже Нона Корж. – Запрошуємо відвідати відділи ДРАЦС Черкаської області он-лайн! Переконайтесь – це працює та економить Ваш час!

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100