реклама

реклама

10 квітня у будинку культури на мкрн Кут відбулась зустріч розгніваних жителів цього мікрорайону з керівництвом та колективом працівників ТЕЦ, а також із представниками влади на чолі з міським головою Олексієм Цибком, пише smila-ua.com

Мешканці Кута, вже доведені до відчаю і нагодовані обіцянками, які чують останні 5 років, звернулися за допомогою до міської влади та вимагають припинити роботу місцевої ТЕЦ. Щоб розібратися у цій проблемі, не сваритись, а знайти шляхи примирення, на місце виїхав Олексій Цибко, запросивши з собою відповідних фахівців.

2018-04-11-тец

Жителі Кута скаржились, що їм вже не сила терпіти неякісну роботу ТЕЦ, постійне забруднення від сажі, алергії і хвороби, які з цим пов’язані, шум відбійників, руйнування доріг… Через некомфортне життя у цьому мікрорайоні люди тікають звідси, район занепадає. Мешканці Кута збираються вживати більш рішучих заходів, блокуватимуть роботу ТЕЦ, вимагатимуть зустрічі з її власниками та захисту і підтримки від місцевої влади.

У відповідь директор «Смілапромтранс» Володимир Пилипів повідомив свою позицію. ТЕЦ незабаром відзначатиме 65 років з моменту будівництва, тут працює дружний колектив із 180 осіб, таке підприємство приносить користь для Сміли, воно без збоїв опалювало свою частину міста і незабаром буде розвиватись і будувати ще одну тепломережу.

Щодо незадоволення жителів Кута, Володимир Пилипів розповів, що у «Смілапромтранс» готують заміну фільтрів і побудову нового котла для ТЕЦ, що вони залучили навіть Київський інститут екології і будуть вирішувати цю проблему. Завтра директор їде у Київ на зустріч із власниками підприємства. І потім повідомить остаточне рішення. Але попередньо просить жителів Кута потерпіти до кінця червня, мовляв, тоді буде встановлено нові фільтри і сажі більше не буде.

Всі присутні на зустрічі були наскільки знервовані і сердиті один на одного, що більше сперечалися, ніж намагалися знайти шляхи виходу і порозуміння. Конфлікт продовжується. Жителі мкрн Кут не бачать для себе ніякої вигоди від роботи ТЕЦ і вже не вірять ніяким обіцянкам.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100