реклама

реклама

Ініціативні групи, організовані соціалістами, завершили збір підписів за відставку міського голови Черкас Сергія Одарича. Нагадаємо, що розпочали збір підписів за імпічмент меру 4 січня. Як повідомив перший секретар Черкаської обласної організації СПУ Олексій Малиновський, для продовження процедури імпічменту не вистачило близько двох тисяч підписів. Про це інформує НародUA.

Таким чином, ініціатори відставки Сергія Одарича зібрали, за словами Олексія Малиновського, дещо більше 21 тисячі підписів з необхідних трохи більше 23 тисяч.

- Це теж якоюсь мірою перемога. Треба, щоб наші громадяни розуміли, що це їхня проблема, а не проблема якоїсь партії чи громадської організації, - говорить Олексій Малиновський.

- Були в багатьох наміри збирати підписи, але коли дійшло до конкретних справ, то почалися байки, що це Малиновському потрібно, що це він імідж створює. Та мені не треба створювати імідж. Я його давно створив. Я принципово робив те, що я хотів робити для людей.

- Тут головні опозиціонери заявляли, що якби ви звернулися до них, то б спокійно назбирали підписи.

- Ми спілкувалися і з Даценком, і на останніх зборах були представники Руху… Я їм прямо говорив: «Дайте прізвища в ініціативну групу…» Не було жодного прізвища, не дали. Це не означає, що вони не могли збирати підписи. Керівники ініціативної групи могли їм дати таке доручення і вони могли б збирати – проблем немає. Але ж не було бажання. Я це розумію. На жаль, я ще раз переконався, що в нас сьогодні люди борються на кухні. І, повірте мені, десь із десяти звернень половина відмовлялися ставити підписи. Боялися ставити підписи і давати паспортні дані. Казали навіть, що ви збираєте паспортні дані, щоб отримати кредити в банку. Але це теж для нас наука. Такі є люди сьогодні.

- Які категорії людей голосували за відставку?

- Молоді, як правило, байдуже. Люди старшого покоління без проблем підписували – нічого не боялися. Середнє покоління – 50/50. Це, як правило, аполітичні люди. Якщо він живе добре сьогодні – то він спокійний. Якщо якісь проблеми – то починає бунтувати. Але саме цікаве інше. Я чекав, що звернуться люди, які сьогодні утискаються владою – люди, які працюють по базарах, люди, яких «ґвалтують» сьогодні по закладах охорони здоров’я із цією організацією. Але, на жаль, вийшло не так. Я був не раз в другому пологовому та другій дитячій поліклініці. У поліклініці збирали три тисячі підписів. Але там немає головного – паспортних даних. Без цього вони недійсні. Люди хороші, вони будуть боротися за свої права, але вони абсолютно політично і законодавчо необізнані. Наприклад, питають: «А що це дасть?» Це найбільше болить. У людей – безнадія. Ну нічого, це школа і для нас, і для громади загалом. Я думаю, що це один із перших кроків, щоб згуртувати громаду на захист своїх прав. Серйозний перший крок. Не заперечую, що ми з організацією трохи прорахували. Морози, свята… Але коли болить – можна це зробити.

- На цьому – крапка?

- Ні. Дивіться: по Україні скрізь відбуваються громадські акції. У Харкові змінили комунальні платежі, в Полтаві змінили, в Чернігові змінили, а в Черкасах мовчать. Я думаю, ще будуть акції дуже серйозні.

реклама

Коментарі  

 
+1 #8 Достали 07.02.2012 12:15
Цитую Сергій з Кривалівки:
Мєстєчковими були наші черкащани, мєстєчковими і залишились...

А ви себе до яких відносите, мабуть що до "сталічних"? :lol: Чи ви не черкащанин?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #7 андрей 06.02.2012 17:25
Слабаки. Я б подписал, так где они те собиралки ходили? Одарич давно всех купил и Малтновского тоже. Пиар Одарича и не больше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #6 Степан Кокотюха 05.02.2012 16:13
ВСЬОМУ СВІЙ ЧАС. Соціалісти зробили корисну справу. Без початку не буде перемоги. Два роки тому Муамар Каддафі відчував себе найкориснішою людиною у своїй країні. Де він зараз? :eek: Така доля диктаторів-авантюристів, до яких без сумніву відноситься і ставленик Бродського на Черкащині.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #5 Україна в небезпеці 05.02.2012 14:00
"Боялися ставити підписи і давати паспортні дані. Казали навіть, що ви збираєте паспортні дані, щоб отримати кредити в банку. Але це теж для нас наука. Такі є люди сьогодні."- НАСЛІДОК КОРУПЦІЙНОСТІ ВЛАДИ ТА БЕЗЛАДДЯ. Будь-кого можна посадити до в"язниці-потрібна лише інформація про активну особу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Сергій з Кривалівки 05.02.2012 09:15
Мєстєчковими були наші черкащани, мєстєчковими і залишились...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 любопитний 04.02.2012 17:09
Олексій Малиновський - ви просто АФЕРИСТ. ви обіцяєте людям те, чого ніколи не виконаєте. захотілося по-піаритися? ви смішний.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #2 Mardo 04.02.2012 13:32
Черкаси-болото.А в болоті життя жевріє лише на поверні,так,для видимості.
Навіть сусідній Кіровоград перетворюється в місто-лялечку-з дорогами,ремонт ами фасадів,чудовим центром.
Черкаським вихідцям із сіл подобається все,все ж краще як у Зелепухах чи Рогах.
А опозиція :-x :-x
Ще Ленін казав "слишком далеки они от народа",та й народу по-барабану.
Назад,в болото,там добре!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Оксана Колісник 04.02.2012 12:49
"Майже перемога" - так називають поразку, в провині за яку соромляться зізнатися.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100