реклама

реклама

У Черкасах у справі командира луганського «Беркута» Валерія Костенка суд почав допит свідків. У ніч проти 27 січня 2014 року очолюваний ним підрозділ під будівлею обласної адміністрації жорстоко розправився з майданівцями. Тоді постраждали десятки мітингувальників, звичайні перехожі та навіть журналісти. Слухання у справі почалися ще торік, але на жодне засідання Костенко так і не з'явився.

Безымянный

Про це інформує журналіст Станіслав Кухарчук у «Подробностях».

Цю гучну справу часів Революції Гідності майже рік розглядають без ажіотажу з боку громадськості. Уже традиційно в залі – лише потерпілі, свідки, прокурор та адвокат. Обвинувачений у перевищенні службових обов'язків та перешкоджанні журналістській діяльності Валерій Костенко жодного разу так і не з'явився.

Прийти на засідання, ба навіть приїхати на підконтрольну Україні територію Костенко навряд чи наважиться. Від початку війни на Донбасі луганський «Беркут» у повному складі разом із командиром перейшов на бік російських найманців. Цим підрозділом Костенко командує й досі.

5 років тому ті самі спецпризначенці калічили майданівців у Черкасах. Під кийки тоді потрапили не лише мітингувальники та журналісти, а й звичайні перехожі.

Та зйомка для оператора Сергія Єфімова закінчилася розбитою камерою, лише дивом хлопцеві пощастило уникнути побиття. У справі Сергій проходить як свідок, адже він особисто спілкувався з командиром луганського «Беркута». Адвокат обвинуваченого з'ясовує, чи міг би він зараз упізнати Валерія Костенка.

«Обличчя особи, яка на вашу думку керувала працівниками беркуту ви бачили, чи ні? - Обличчя особи я не бачив! Вона була у масці», – каже свідок.

Але голос Костенка, запевняє Сергій, міг би впізнати хоч зараз. Щоправда додає: якби справу так не затягнули, свідчити йому було б значно легше.

«Як я зараз можу давати якісь свідчення, як пройшло чотири роки, і я якихось подробиць, які можуть допомогти справі, я може і не згадаю вже», – говорить Сергій Єфімов.

Те, що на Валерія Костенка чекає обвинувальний вирок, прокурор більш ніж упевнена – доказів вистачає. Але рішення буде заочне, і шансів, що він реально відбуватиме покарання… майже немає.

реклама

Коментарі  

 
-1 #3 Савел 15.04.2018 00:49
Штурм здания ОДА был 23 января 2014, беркут подоспел к ночи на 24-ое. До 26-го включительно хватали людей в городе. Может, во фразе "У ніч проти 27 січня 2014 року очолюваний ним підрозділ під будівлею обласної адміністрації жорстоко розправився з майданівцями" 27-ое число - ошибка?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 ХХХ 14.04.2018 21:52
Там де Бащенко судить рішення буде не справедливим, а таким яке потрібно, головне щоб були зацікавлені особи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Костя 14.04.2018 14:43
Нічого, всих по одному переловимо і покараємо навіть через 20 і 50 років.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100