реклама

реклама

Черкащанці видалили величезну кістому і близько літра рідини через прокол.

До гінекології Третьої міської лікарні «швидка» привезла 35-річну черкащанку з сильним болем у «жіночих» органах. Виявилося, в неї виросла доброякісна пухлина на весь живіт, що сягала 20 см у діаметрі, була наповнена рідиною, ще й перекрутилася на ніжці. 

Жінці вирішили не розрізати живіт, а прооперувати лапароскопічним методом, через прокол: «викачали» рідину й по частинах дістали рештки пухлини. За кілька днів пацієнтка вже була вдома.

– Якщо раніше невідкладних хворих, що прибували по «швидкій», завжди оперували, розрізаючи живіт, то цього року ми вирішили робити мінімальні втручання скрізь, де це можливо, – каже завідувач гінекологічного відділення Третьої міськлікарні Олександр Дядюшенко. – Міркуйте самі: звичайна операція триває 30-40 хвилин, період одужання – не менше тижня, а лапароскопічна триває 10-15 хвилин, на 2-3 день жінка йде додому, причому в цьому разі не буде ускладнень, спайок та ін.


Цим методом можна оперувати як звичайні кісти, так і великі добро-якісні пухлини, які ріжуть на шматочки просто в животі й витягають через прокол. Хід операції фіксує комп'ютер, і пацієнтка за бажання може скачати собі на флешку зйомки зсередини всього того, що робилося їй у животі.

Окрім того, з лапароскопією давно усувають трубне безпліддя, склерокістоз яєчників, перев'язують труби, причому оперція триває 5 хвилин, і жінка за годину йде додому. Шрами при цьому методі мініатюрні, «косметичні», повідомляє газета «Вечірні Черкаси».


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100