реклама
Sucurity Police

реклама

Фото газети "Вечірні Черкаси"

Фото газети "Вечірні Черкаси"

Державна служба України з лікарських засобів ініціювала зміни в ліцензійних умовах, за якими передбачила протягом року взагалі ліквідувати таке поняття, як аптечний кіоск. Тож залишаться скоро тільки аптеки й аптечні пункти.

Поки що працюють лише ті кіоски, у кого ще не встиг закінчитись термін ліцензії, здебільше в селах. У Черкаській області більшість кіосків уже закрилася – самим фармкомпаніям нерентабельно їх утримувати: адже при тому, що згідно з наказом МОЗ №723 кіоск мусить мати площу не менше 21 кв.м, підведення інженерних комунікацій (водопостачання, каналізація, теплопостачання), наявність вентиляції, санвузол тощо, він не має права відпускати рецептурні препарати.

– Враховуючи набуття чинності нових ліцензійних умов провадження фармацевтичної діяльності, – пояснив у коментарі «Вечірнім Черкасам» гендиректор Черкаського обласного комунального підприємства «Фармація» Олег Борисенко, – наше підприємство на сьогодні не має жодного аптечного кіоску. Деякі з них переобладнані під аптеки, деякі під аптечні пункти.

Довідка

Чим відрізняється кіоск від аптеки
Аптека мусить мати площу не менше 50 кв.м (у селі – не менше 30 кв.м) та має право відпускати рецептурні препарати. Вона може мати ліцензію на виготовлення лікарських засобів за рецептами від лікарів, може мати «філіали» при медичних закладах – аптечні пункти, площею не менше 18 кв.м, у яких теж можуть продавати рецептурні засоби. Ліки за рецептами в аптечних пунктах не виготовляють, їх робить аптека, до якої цей пункт належить, якщо вона має ліцензію. Кіоск мусить мати площу не менше 21 кв. м і не має права відпускати рецептурні ліки та виготовляти лікарські засоби, а оскільки список безрецептурних ліків досить невеликий, то тримати кіоски стало невигідно.

Де в Черкасах виготовляють ліки за рецептом
Аптека № 200, вул. Луначарського, 1, тел.: 55-03-27, 55-03-26.
Аптека № 198, вул. 30 років Перемоги, 22, тел. 66-06-56.
Аптека № 7, вул. Смілянська, 40, тел. 36-11-18.
Аптека №182, вул. Менделєєва, 3-а, тел. 45-71-34.

 


реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Григорій 05.02.2012 13:16
Все в нашій країні проти людей. Про що не подумай - проблеми. Народ приречений на вимірання. Буде легше купити наркотики і горілку чим ліки. Господи змилуйся над нашим народом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Сева 05.02.2012 12:13
Коли буде налажений порядок з реалізацією ліків. Чому влада закриває очлідню і не бачить які ціни на ліки, особливо при лікувальних закладах на кожному поверсі лікарні по декілька аптек,враховуюч и той факт, що інколи хворому необхідні ліки терміново і він змушений купляти ліки поблизу іде в аптеку лікувального закладу, а там ціна від 30 до 50 % більша ніж в аптеці наприклад 204. Напевно всім чиновникам здороввідділу відомо кому належать ці аптеи, бо мають від них певний інтерес. Із нещасних малозабезпечени х посліднє здирають.
Схаменіться люди добрі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100