реклама

реклама

Золотоніською місцевою прокуратурою проведено перевірку додержання вимог чинного законодавства при застосуванні заходів впливу, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян у діяльності однієї із сільських рад Золотоніського району.

Прокуратура В ході зазначеної перевірки виявлені суттєві недоліки та порушення під час організації роботи на вказаному напрямі.

Так,  до сільської ради для виконання кримінального покарання у виді громадських робіт строком 30 годин, направлена жителька одного із сіл Золотоніського району. Відповідно до графіку виходу на роботу засуджена повинна виконувати громадські роботи, а саме: прибирання та благоустрій на ринковій території села, території центра села, СБК, дитячого садка, біля автобусних зупинок.

Також, відповідно до вказаного розпорядження за засудженою закріплено відповідальну особу – спеціаліста - землевпорядника сільської ради.

Разом з тим, на момент перевірки встановлено, що засуджена всупереч складеному графіку виходу на роботу для відпрацювання громадських робіт відсутня на об’єкті відпрацювання, а саме: на території дитячого садка.

Так, правопорушниця працювала на іншому об’єкті в інший час, не передбачений графіком.

Також, всупереч вимог ст. 321-3 КУпАП контроль за виконанням  громадських робіт відповідальною особою не здійснюється.

Більш того, у порушення п. 3.20 Порядку в табелі виходу на роботу правопорушниці були проставлені наперед відпрацьовані 4 години громадських робіт.

Вказані порушення є наслідком формального відношення спеціаліста - землевпорядника сільської ради до виконання покладених на нього обов’язків, послаблюють виховну функцію засуджених осіб та сприяють поширенню почуття безкарності та безвідповідальності серед останніх.

Враховуючи вищевикладене Золотоніською місцевою прокуратурою на адресу сільського голови направлено вказівку про усунення порушень вимог чинного законодавства та притягнення винних осіб до відповідальності.

Рішенням сесії сільської ради спеціаліста - землевпорядника сільської ради притягнуто до дисциплінарної відповідальності та оголошено догану.

Про це повідомляє Золотоніська місцева прокуратура.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100