реклама

реклама

Цього року в третій частині драматичної поеми-тетралогії Богдана Стельмаха «Тарас. Слова» роль Шевченка зіграє колишній черкащанин, а тепер вже одесит Олександр Самусенко.

У березні минулого року Тараса Шевченка грав Петро Панчук (на фото в центрі)

У березні минулого року Тараса Шевченка грав Петро Панчук (на фото в центрі)


– Олександр майже рік працював у нашому театрі, потім одружився і поїхав до Одеси. Там із дружиною їх прийняли до театру, – розповідає директор Черкаського драмтеатру, заслужений діяч мистецтв Володимир Осипов. – Режисер Сергій Проскурня, познайомившись із актором під час роботи над останнім спектаклем, наполіг на тому, щоб саме він зіграв Шевченка. Ми, звичайно, посперечалися, але це його робота, його бачення. До того ж, для творчої групи нашого театру він буде людиною знайомою.

Не заповненим поки що у п’єсі залишається дитячий блок:

– Нам потрібно знайти близько 20 дітей. Будемо звертатися за допомогою до театральних гуртків міста, – продовжує розповідь про роботу над спектаклем Володимир Осипов.

13-15 лютого у Черкасах почнуться перші репетиції поеми-тетралогії Б. Стельмаха. Генеральна репетиція відбудеться 7-8 березня, а прем’єра – 9-10 березня. П’єсою «Тарас. Слово» керівництво театру планує завершити фестиваль «Сцени людства», який цього року триватиме із 13 по 22 травня.

Нагадаємо, задум режисера-постановника полягає у тому, щоби створювати одну виставу у рік, починаючи з останньої, – таким чином рухаючись від смерті до народження. Тож у ювілейний 2014 рік на черкаській сцені буде відтворено всю біографію Тараса Шевченка. Минулого року виконавцев головної ролі у поемі-тетралогії «Тарас. Слава» був актор театру ім. І. Франка Петро Панчук.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100