реклама

реклама

Заступник міського голови Черкас Ігор Волошин сьогодні провів зустріч із представниками трьох Ротарі Клубів Бельгії. На ній обговорили можливість втілення спільних соціальних програм, спрямованих, зокрема, на підтримку дітей учасників антитерористичної операції, а ще – про  організацію різних освітніх ініціатив.

SAM_2728

Ротарі рух об’єднує в собі ініціативних людей, котрі втілюють в життя безліч добрих справ. У світі нині існує близько 32 000 таких клубів (у 190 країнах). Тільки в Україні на сьогодні діє 49 Клубів у 26 містах.

На початку зустрічі Ігор Волошин привітав гостей та розповів їм про наше місто, його досягнення. За його словами, пріоритетом роботи команди міської ради є стандарти й принципи, якими керується Рада Європи та Європейський Союз. Підтвердженням цього є низка спільних проектів та угод про співпрацю. За розвиток і поширення європейських ідей, зауважив він, наше місто отримало відзнаку від Парламентської асамблеї Ради Європи (а це – диплом та Почесний прапор Європи).

– Ваша місія – неоціненна, – прокоментував Ігор Волошин. – Впевнений, що ті добрі справи, які ви робите, повернуться кожному з вас сторицею. Ваша ініціатива дуже потрібна в такий доволі непростий для України час.

Він розповів, що міська влада на сьогодні приділяє особливу увагу роботі як із військовими, які захищають східні кордони, так і з їхніми родинами.

– Один із наших пріоритетів – це їхній соціальний захист, їхній відпочинок та оздоровлення, – зазначив він. – Як приклад, у мистецьких школах Черкас безкоштовно навчається 76 дітей учасників АТО, ще 382 дитини охоплено гарячим харчуванням. Кожного року таких діток ми відправляємо на відпочинок та оздоровлення на узбережжя Чорного моря…

SAM_2763

Як розповіли учасники зустрічі з бельгійської сторони, перш за все в Черкасах навідалися до дітей, які в минулі роки приїздили до них на відпочинок. За два роки до Бельгії з’їздили 13 дітей Черкащини, батьки яких загинули в АТО або ж повернулися з інвалідністю.

– Ми поспілкувалися з цими дітками, зустрілися з їхніми батьками, – розповів один із представників делегації. – Ми вражені ними й тим, наскільки ці дітки «розквітли». Ми навіть не здогадувалися, що два тижні в нашій країні настільки справлять враження на цих дітей.

У Черкасах бельгійці перебувають із дводенним візитом. Вони, серед іншого, знайомляться з іншими проектами в Черкасах, до втілення яких могли б долучитися.

У зустрічі з представниками Ротарі Клубів Бельгії взяли участь також директор департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов, його заступник Марина Бакланова, директор департаменту економіки та розвитку Ірина Удод, а ще – очільник департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Олег Стадник.

Про це повідомляє сайт Черкаської міської ради.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #4 Савр 18.04.2018 13:34
побільше б таких проектів!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 Дороги Черкас 17.04.2018 18:47
за дводенний візит, дозволили бельгійцям відчути, як їхні предки пересувались по своїй країні за часів середньовіччя.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 ZNZ 17.04.2018 17:48
Бельгія - класна країна. Хорошої подорожі і відпочинку дітям!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Черкащанин 17.04.2018 17:20
Хороша справа. Вітаю такі речі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100