реклама
Sucurity Police

реклама

Під час проведення рейдової перевірки державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Черкаської області виявлено факт спалювання порубкових решток в пожежонебезпечний період працівниками ПП «Компанія «Зелена Діброва», які 14 квітня виконували роботи з лісозаготівлі на автодорозі Київ- Дніпропетровськ по договору із Службою автомобільних доріг Черкаської області.

1523956400

За порушення пункту 3.1 Правил пожежної безпеки в лісах України двох працівників притягнуто до адміністративної відповідальності.

Спалення листя, гілок дерев та іншого побутового сміття мають згубні наслідки, як для здоров'я людей, так і для довкілля. В результаті таких дій згорають рослини, гинуть птахи і тварини, погіршуються властивості родючого шару ґрунту.

До складу диму від спалювання трави та листя входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. Спалювання рослинності може перерости у неконтрольоване горіння, загрожуючи знищенню будівель та споруд. Крім того, дим погіршує видимість на дорогах, що призводить до збільшення кількості ДТП.

Нагадуємо, що відповідальність за випалювання стерні, пасовищ, рослинності або її залишків та опалого листя на сільськогосподарських землях, вздовж автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах передбачена статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та складає від 170 до 340 гривень для громадян і від 850 до 1190 гривень для посадових осіб.

Про це повідомляє сайт Держекоінспекції у Черкаській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100