реклама

реклама

«Задля недопущення росту злочинності, в тому числі і серед неповнолітніх, перед державою та її інституціями питання щодо профілактики правопорушень, виправлення поведінки колишніх засуджених, їх соціальної реабілітації та адаптації осіб, засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі та осіб, які готуються до звільнення або звільняються з місць позбавлення волі, набувають важливого значення. Успіх повернення засудженого до соціального життя, великою мірою, залежить від його власного бажання.

Захід для засудж

Основне завдання полягає в тому, щоб переконати людину в перевагах жити та працювати за загальноприйнятими законами. Тому проведення цілеспрямованої систематичної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед засуджених є ефективним методом попередження правопорушень. Служба зайнятості завжди готова надати необхідну допомогу у працевлаштуванні та адаптації таких громадян, їх професійній переорієнтації та перепідготовці», - коментує директор Черкаського районного центру зайнятості Олександр Гриценко.

Спеціалісти районного центру зайнятості планомірно проводять в Черкаському районному секторі міського відділу з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції  виїзні інформаційні семінари, профорієнтаційні заходи, під час яких інформують про стан місцевого ринку праці  та послуги, які можна отримати в центрі зайнятості.

Нещодавно, фахівцями центру зайнятості було проведено профінформаційний семінар у районному секторі міського відділу з питань пробації для 10 засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі. Всі учасники заходу дізналися інформацію про актуальні вакансії на підприємствах району та міста, інноваційні підходи в діяльності служби зайнятості, ознайомилися з можливостями професійного навчання та підвищення кваліфікації за робітничими професіями, проходження тестування на виявлення професійних здібностей. Водночас їм розповіли про особливості пошуку підходящої роботи, складання резюме або відеорезюме та ефективного спілкування під час співбесіди з роботодавцем. Учасники заходу отримали вичерпні відповіді на свої питання та роздатковий матеріал з порадами щодо успішного працевлаштування.

«Служба зайнятості готова допомагати зробити перші кроки на шляху до повернення у нормальне свідоме життя!», - підсумував директор.

Черкаський РЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100