реклама

реклама

20 квітня Черкаська ДМШ № 1 ім. М.В.Лисенка святкувала 95-річчя! Директор закладу Юлія Темченко наголосила: "Ювілейний концерт "П ять кроків до ста років" став для всіх нас головною подією року та великим випробуванням, оскільки рівень та ім'я нашої школи зобов'язує відповідати кращім традиціям та сьогоденному часу! Велика школа з 660 учнів та більш ніж 80 викладачів працює заради ось таких щасливих хвилин більше року!

FB_IMG_1524301187151

Велика праця та любов до професії, чисті дитячі душі, яким прищеплюють прекрасне - все це оцінили наші глядачі! Дякуємо всім, хто був з нами! Дякуємо батькам за талановитих діток, яких вони привели до нас у свій час! Такі концерти в котрий раз підтверджують: наші діти - безцінні!"

Школа приймала вітання від представників влади та коллег по "цеху". Очільник міста Анатолій Бондаренко привітав педагогічний колектив, учнів школи та їх батьків з нагоди ювілею та наголосив на особливій місії, яка покладена на мистецькі заклади, нагородив Подякою колектив школи. Директор департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР Сергій Воронов привітав колектив, побажав подальшого розвитку талантів, зазначив про бажання підтримувати школу та вручив у подарунок кольоровий принтер. З поздоровленнями та нагородами завітав на ювілей директор Департаменту культури та  взаємозв’язків з громадськістю ЧОДА Олександр Шабатін. На сцені Олександр Шабатін урочисто нагородив викладачів школи Почесними грамотами Міністерства культури України.

Привітали школу й коллеги по "цеху": директор Черкаського музичного училища ім. С.С.Гулака – Артемовського заслужений працівник культури України Валентин Хороший, голова профспілки працівників культури Василь Марштупа. Також школу привітали і вручили подарунок Президент Ротарі-клубу «Черкаси-центр» Світлана Петрова та Елект-президент Ігор Корсун, директор  обласної  філармонії  Юрій Федоряка.  Особливим стало вітання Академічного симфонічного оркестру Черкаської обласної філармонії під керівництвом Заслуженого діяча мистецтв Олександра Дяченко! Учні школи  мали нагоду ще раз виступити у супроводі цього чудового та любимого черкащанами колективу та отримати овації глядацького залу.

1524295878_uo0a0883

Не менш яскравим вітанням для всіх присутніх на ювілеї став виступ Біг-бенду Черкаського музичного училища ім. С.С.Гулака-Артемовського  під керівництвом заслуженого працівника культури України Миколи Евпака.

Ювілейне свято вразило глядачів потужністю дійства, різноманітністю репертуару, кількістю великих за складом творчих колективів, які ледь вміщалися  на сцені Черкаської обласної філармонії, складністю програмних творів, яскравістю виступів та головне - великою кількістю талановитих учнів! Глядачі були в захваті від виступів  викладачів із своїми учнями в симфонічному та  духовому оркестрах (керівник Олександр Лісун), віртуозністю камерного ансамблю скрипалів (керівник Віра Міщенко). Вразив професіоналізм керівників  старшого  хору "Прем'єр" (кер.Ірина Варавіна) та молодшого хору "Belkanto" (кер. Світлана Кладій),  колоритністю -  ансамбль народного співу "Настрій" (керівник Тетяна Величко), оригінальністю та цікавим аранжуванням твору - вокальний ансамбль "Політон" (керівник Тетяна Поліщук), яскравістю - виступ нещодавно створеного вокального ансамблю «ЮНА». Цікавими номерами стали виступи поєднаних колективів учнів ансамблів гітаристів молодших і старших класів "Fandango" (кер. Вадим Пархоменко) та "Алегріас" (кер. Сергія Рябоконь); ансамблю скрипалів старших класів "Віола-груп" (кер. Інна Квітка) та молодших класів "Музичні перлинки" (кер. Тетяна Тихомирова). Під  щирі  оплески  глядачів виступили поєднанні колективи баяністів – акордеоністів «Арт –гармонікум» (кер. Володимир Махник) та «Зіронька» (кер. Ларис Андріюк). Школа продемонструвала  декілька  виступів юних бандуристів, що не  залишило байдужими шанувальників українського інструменту, який величають «срібними струнами України»!

Концерт  тривав більш трьох годин, але притягував увагу глядача кожним наступним виступом. Глядачі були в захваті від віртуозності учнів класу Олександра Черкашина, які виконували складні твори на ксилофоні та ударних інструментах. Чудовими були виступи вокалістів- учнів та випускників викладачів Лідії  Мусеровської та Ірини Варавіної. Виступ солістів – баяністів та дует акордеоністів «Каданс» викладачів Любов Козлової та Алли Смірнової  ще раз підтвердив стійкі традиції відділу народних інструментів та професіоналізм його викладачів. Крім того потрібно відмітити, що всі учні-солісти та творчі колективи - неодноразові переможці міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсів. Гучними оплесками глядачі проводжали артистів зі сцени та дякували за чудовий концерт.

Директор школи Юлія Темченко впевнена, що  ювілейний  концерт  першої музичної школи – значна подія для мистецького простору Черкас, чудова можливість учням і викладачам заявити про себе та ще раз підкреслити необхідність мистецького виховання! Ще раз вітаємо Черкаську ДМШ № 1 ім. М.В.Лисенка та бажаємо процвітання, підтримки влади та нових талановитих учнів! З ювілеєм!

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100