реклама

реклама

image.php 19.04.2018 відбулася сесія Черкаської міської ради, на якій розглядалося ініційоване службою у справах дітей питання щодо звернення міської ради до Кабміну та Верховної ради України про внесення змін до деяких законів з метою захисту права дітей на житло та спрощення процедури реєстрації та перереєстрації місця проживання дітей без згоди одного з батьків.

Про це пише в листі до редакції начальник служби у справах дітей Черкаської міськради Шишлюк Світлана Олександрівна.

Так, згідно з Правилами реєстрації місця проживання(Постанова Кабміну № 207) зареєструвати або перереєструвати  місце проживання дітей можна лише за згодою обох батьків. Постановою не передбачені випадки, коли один з батьків ухиляється від виконання своїх батьківських обов’язків, категорично заперечує проти реєстрації чи перереєстрації дитини (аби якось насолити колишній (колишньому) або місце його проживання невідоме. Н-д: мати купила квартиру, в тому числі і на дитину теж (Сімейний кодекс дозволяє продати чи купити житло без згоди одного з батьків), а зареєструвати в ній дитину без батька не може. Фактично дитина залишається зареєстрованою у проданому житлі! Служба у справах дітей вважає за необхідне внести зміни до згаданої постанови по аналогії до Сімейного Кодексу України! Тобто, спірні питання вирішувати за допомогою органу опіки та піклування.

Також, службу у справах дітей хвилює те, що окремі батьки будуть знімати з реєстрації місця проживання дітей з метою продажу житла. На даний час служба має можливість контролювати зміну реєстрації місця проживання дітей, і тим самим відслідковувати дотримання батьками при відчуженні житла збереження права дітей на житло.За 5 років практично ніколи не виникало проблем, поки не втрутилися ріелтори, які зараз є працівниками міської ради.

Проти звернення до Кабміну і ВРУ виступив депутат Руслан Зоря, який, як відомо, займається нерухомістю.

«Мета ріелтора – заробити гроші, а яким способом – це залежить від совісті кожного. Тому при кожній нагоді пан Зоря цькує орган опіки, який є кісткою у горлі…….. ріелторів», – зазначає Світлана Олександрівна.

Опісля вона публічно звернулася до депутата.

«Шановний пане Руслане, засідання комісії з питань захисту прав дитини, на яких вирішуються спірні між батьками дітей питання, відкриті і Ви можете брати в них участь. І Вас, пане Микола Мирза, ми теж запрошуємо: побачите і почуєте як легко «ділити» дітей між колишнім подружжям! У боротьбі «чиє зверху»батьки забувають і про дітей, аби сильніше вдарити один одного.

А ще служба у справах дітей запропонувала внести зміни до ст. 17 ЗУ «Про охорону дитинства», а саме: в разі позбавлення батьків батьківських прав, або відібрання дітей без позбавлення, суд має накласти заборону на відчуження майна та житло батьків!Хто з цим буде спорити? Пияки проп’ють усе, а дітям куди повертатися, чи може їх держава забезпечує житлом?

Хочемо звернути вашу увагу, що 2000-х роках, коли служби у справах дітей лише розпочинали свою діяльність, служба у справах дітей Соснівської районної ради м. Черкаси першою розробила методику захисту житлових прав дітей, якою на сьогоднішній день користується вся Україна. Міська служба у справах дітей за рейтинговими показниками є однією з найкращих.

Шановна частина тих депутатів, які не проголосували за пропозиції служби у справах дітей щодо захисту житлових прав дітей, задумайтеся та вникніть у проблему! Що чекає наших дітей, якщо ми всі разом вчасно не відреагуємо на виклики сьогодення!?», – йдеться у зверненні Світлана Олександрівна.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100