реклама

реклама

Формування у молодих людей мотивації до вибору робітничих професій – є важливим чинником попередження зростання безробіття серед молоді.

З метою сприяння розширенню знань школярів про різноманітність світу професій, Христинівським районним центром зайнятості організовано професіографічну екскурсію до Моторвагонного депо міста Христинівка.

Депо

У заході взяли участь 46 школярів Христинівської спеціалізованої загальноосвітньої школи № 1 ім. О. Є. Корнійчука разом із вчителями та директором районного центру зайнятості Василем Ковальським.

Представник відділу кадрів Олена Гаркавенко презентувала школярам підприємство, його діяльність і ознайомила з роботою Моторвагонного депо, а також розповіла учням про те, що вагонні депо бувають пасажирськими та вантажними: «Пасажирські здійснюють поточний або капітально-відновлювальний ремонт, а також мийку та екіпірування пасажирських вагонів - підготовка води, постільної білизни та продуктів харчування для поточного рейсу. Водночас вантажні здійснюють поточні та капітально-відновлювальні ремонти вантажних вагонів, заміну колісних пар, а також підготовку вагонів до навантаження. Депо будуються на великих станціях, там, де формуються і звідки вирушають в дорогу вантажні та пасажирські потяги».

Учасникам заходу також була надана детальна інформація про вимоги до професій, можливості працевлаштування, умови та оплату праці, а також перспективи кар’єрного зростання.

Особливе захоплення у юнаків та дівчат викликали відвідини ремонтних цехів, де здійснювались роботи по обслуговуванню вагонного складу. Саме там діти ознайомилися з такими професіями, як слюсар з ремонту рухомого складу, коваль на молотах і пресах та токар.

«Організація таких професіографічних зустрічей формує у молоді позитивне ставлення до робітничих професій, розширює світогляд учнів та допомагає у виборі майбутнього професійного шляху», - зазначив директор центру зайнятості Василь Ковальський.

Христинівський РЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Машиніст 25.04.2018 08:13
Що можна показувати в РПЧ-6 та ТЧ-6, коли рухомий склад зношений, роботи для локомотивних бригад мало, а тепловози й дизель-поїзди з Христинівки віддають на інші залізниці? Такими темпами Христинівські депо (ТЧ-6 та РПЧ-6) перетворяться в кращому випадку в оборОтні!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100