реклама

реклама

Трудова діяльність для кожної особистості, а особливо для людей з обмеженими можливостями, є  не тільки можливістю забезпечити своє економічне існування, але й фактом реалізації своїх здібностей. Тільки робота дозволяє громадянину поважати себе, усвідомлювати свою індивідуальність, не замикатись у собі, додає впевненості. Тому, доступ людей з обмеженими можливостями  до зайнятості є одним із ключових чинників для розвитку їх як індивідів та позитивним фактором для розвитку суспільства в цілому.

обмеж.можл

На місцевому рівні важливу роль у трудовій реабілітації та працевлаштуванні людей з обмеженими можливостями відіграє служба зайнятості. Фахівцями центру застосовується індивідуальний підхід з часу звернення таких осіб до вирішення питання зайнятості або працевлаштування.

Позитивній досвід Уманського районного центру зайнятості щодо працевлаштування таких людей свідчить про реальну можливість повноцінно віднайти себе на ринку праці цій категорії громадян.

Так, протягом першого кварталу 2018 року в районному центрі зайнятості перебувало на обліку 34 особи з обмеженими можливостями, з них 3 особи проходили професійне  навчання, 3 безробітних працевлаштовані, 1 особа залучена до тимчасової зайнятості.

Для того, щоб допомогти людям з особливими потребами знайти своє місце у суспільстві та реалізувати себе у професійній сфері, фахівці центру зайнятості організовують та проводять тематичні засідання «круглих столів», Дні відкритих дверей, ярмарки вакансій. Питання щодо працевлаштування людей з обмеженими можливостями розглядаються на засіданнях координаційного комітету сприяння зайнятості населення, спільних, з усіма зацікавленими сторонами, семінарах-нарадах.

Одним із успішним прикладів реалізації себе в житті можна вважати життєву історію жителя с. Дубова Уманського району Сергія Степового, який восени 2017 року звернувся до районного центру зайнятості за допомогою у працевлаштуванні. Відвідавши ряд семінарів з техніки пошуку роботи та пройшовши професійне навчання з підвищення кваліфікації щодо техніки безпеки праці, чоловіка працевлаштовано  водієм до ТОВ «Дубова».

Сьогодні він із задоволенням працює і з вдячністю згадує про допомогу служби зайнятості у його працевлаштуванні.

«Треба повірити в себе та власні сили, і все у вас здійсниться», - радить Сергій.

Уманський РЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100