реклама
Sucurity Police

реклама

Україні не загрожує «втома» з боку Європи, незважаючи на будь-які новини, що надходять з цієї держави. На цьому наголосив посол Литви в Україні Марюс Януконіс, відповідаючи на запитання кореспондента «Прочерку».

4

Нагадаємо, пан Януконіс бере участь у Молодіжному євроатлантичному безпековому форумі, що проходить 26-27 квітня в Черкаському національному університеті ім. Богдана Хмельницького.

– Коли ми говоримо про сучасні виклики безпеці Європи, ми, звичайно, передусім маємо на увазі агресію Росії, – зазначив пан посол. – Зрозуміло, що в цьому контексті ми передусім говоримо про Україну, але ця агресія – не тільки проти України. Це – агресія проти західної цивілізації. Вона відбувається у дуже різних формах: військовій, інформаційній... Є спроби монополізувати газовий ринок Європи, відбуваються кібератаки тощо. Тому Україна, я думаю, сьогодні найкраще в Європі (на жаль) знає, як в реальності діє ця агресія. Отже, нам важливо говорити про Україну, про її значення для європейської безпеки. І взагалі, Україна сьогодні є єдиною країною в Європі, де відбувається війна, йдуть бойові дії. Тому Литва постійно порушує питання України і намагається зміцнювати коаліцію друзів України, які солідарні з вашою державою й дуже добре розуміють місце і роль України в безпековій системі Європи.

Марюс Януконіс зазначив, що європейці, ясна річ, хочуть чути якнайбільше «позитивних новин» з України – про успіхи в реформах, прогрес в економіці тощо. Але в будь-якому разі стратегічно Україна є «ключовою країною» і матиме підтримку Литви зокрема і Європи в цілому.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Що ти лопочеш? 26.04.2018 15:10
Цитую Черкасский посол,:
ставит лайк!

Тобі треба черкаський РОЗСОЛ, бо щось таке з похмелюги намолов, що не розібрать... :eek:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Черкасский посол, 26.04.2018 14:28
ставит лайк!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100