реклама

реклама

Фахівці Управління Держпраці у Черкаській області за інформацією, наданою Головним управлінням Пенсійного фонду України в Черкаській області, провели перевірку підприємства харчової галузі у Тальнівському районі з метою виявлення порушень законодавства про працю та використання праці найманих працівників без належного оформлення трудових відносин.

консервний комбінат

Головні державні інспектори встановили факти підміни трудових відносин цивільно-правовими: 15 працівників допущено до роботи без укладення трудового договору та без повідомлення територіального органу Державної фіскальної служби про прийняття працівників на роботу.

На підприємство накладено штрафні санкції, передбачені абз. 2 ч. 2 ст. 265 Кодексу законів про працю України, у розмірі 30 мінімальних заробітних плат (111 тис. 690 гривень) за кожного неоформленого працівника, тобто, роботодавцю доведеться сплатити майже 1 млн 700 тис. грн.

Інформація до відома

Відповідно до ч. 1 ст. 21 Кодексу законів про працю України трудовий договір - це угода між працівником і власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом чи фізичною особою, за якою працівник зобов'язується виконувати роботу, визначену цією угодою, з підляганням внутрішньому трудовому розпорядкові, а власник підприємства, установи, організації або уповноважений ним орган чи фізична особа зобов'язується виплачувати працівникові заробітну плату і забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін.

Цивільно-правовий договір – це угода між сторонами: громадянином і організацією (підприємством, установою) на виконання першим певної роботи (а саме: договір підряду, договір про надання послуг тощо), предметом якого є надання певного результату праці.

Основною ознакою, що відрізняє підрядні відносини від трудових, є те, що трудовим законодавством регулюється процес організації трудової діяльності.

За цивільно-правовим договором процес організації трудової діяльності залишається за його межами, метою договору є отримання певного матеріального результату.

Про це інформують в Управлінні Держпраці у Черкаській області

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #6 Вова 05.05.2018 10:17
Не оформляти офіційно людей на роботу це не бізнес.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Регіональна Тальнівщина 04.05.2018 14:03
Це мошурівський консервний?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Ван Гог 04.05.2018 11:02
А бізнес по нашому це коли на поганого пана миряни "пашуть" по цивільній угоді за 2,5 тис. грн. в місяць (щоб з голоду не вмерти), а пан на цих злидарях жирує і платить "чорну" зарплату, ухиляючись від сплати податків?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 стабилизец 04.05.2018 10:19
Цитую Марк:
Пів-Украіни й так в Польщі.

от отечественного житрожо...го бызнэса тикають. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Марк 04.05.2018 09:48
Барани, ви так скоро весь бізнес погробите, штрафувальщики, блін ! Пів-Украіни й так в Польщі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Чорнобаївець 03.05.2018 22:36
укатають бізнес.
Заказуха?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100