реклама

реклама

Служба у справах дітей Черкаської міської ради за сприянням фахівців комунального закладу «Черкаський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей» днями організували та провели  семінар для психологів загальноосвітніх навчальних закладів міста.

1_1122

Фахівці розглянули низку важливих питань: обговорили шляхи вирішення ситуацій, які існують у роботі з «проблемними» дітьми та їх батьками, проаналізували способи та методи підходу до дітей,  які потрапили в складні життєві обставини. Особливу увагу було приділено питанню організації співпраці шкільних психологів та педагогів з дитячими лікарями-психіатрами. Під час розмови учасники семінару мали можливість поділитися досвідом своєї роботи, зупинитися на конкретних проблемах та обговорити шляхи їх вирішення.

- Актуальним і болючим викликом сьогодення є проблеми відхилень в дитячій психіці: це захопленням дітей  інтернетними  «іграми», які можуть призвести до руйнівних для психіки дитини наслідків, суїцидальні прояви серед підлітків, агресія, вживання наркотичних засобів та алкогольних напоїв, Кількість цих проявів, на жаль, невпинно зростає у молодіжному середовищі. Одним із чинників такої поведінки дітей  є те, що батьки неналежним чином приділяють увагу своїм дітям, не цікавляться їх життям, діти відчувають непотрібність, беззахисність. А згодом це виливається в протест. Завдання саме шкільних психологів вчасно розпізнати таку ситуацію, знайти підхід до дитини, а у разі неможливості «достукатися» до дитини, вчасно про це сповістити відповідні служби, – зазначила начальник служби у справах дітей Світлана Шишлюк.

3_820

Адміністрація та психологи КЗ «Черкаський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей» поділилися особливостями та практичними навиками своєї роботи. Адже кожна дитина, яка влаштовується до закладу - це проблема родини, батьків, дитини, яку потрібно вирішувати.

Керівник закладу Мирослава Бондар ознайомила учасників семінару з причинами, за яких діти потрапляють до «притулку». А також розповіла про особливості роботи з дітьми та  провела оглядову екскурсію закладом, де фахівці  надають невідкладну психологічну допомогу дітям та їх рідним.

Про це повідомляє сайт Черкаської міської ради.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100