реклама

реклама

4 травня пішов із життя Олег Іванович Богатирьов — почесний декан «фізмату» ЧНУ, який пропрацював на цій посаді 22 роки, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри фізики навчально-наукового інституту інформаційних та освітніх технологій.

4992 Про це інформує офіційний сайт Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького.

Уродженець Черкас, він усе своє життя присвятив навчальному закладу, який обрав відразу після закінчення навчання в школі.

У 1954 році Олег Іванович вступив до Черкаського педагогічного інституту на фізико-математичний факультет за спеціальністю «вчитель фізики і основ виробництва».

Після завершення навчання працював учителем фізики в селі Пшеничники Канівського району, служив в армії. А в 1962 році знову переступив поріг Черкаського державного педагогічного інституту, куди прийшов працювати старшим викладачем кафедри фізики. Згодом захистив дисертацію з оптики і отримав ступінь кандидата фізико-математичних наук, а потім і звання доцента.

Із 1983 року і по 2005 рік Олег Іванович працював деканом фізико-математичного та фізичного факультетів. Виховав цілі покоління учнів і послідовників.

До сьогодні в інституті фізики і математики працюють викладачами понад 40 його випускників.

У науковому доробку Богатирьова — десятки праць, серед яких — близько 30 статей в наукових журналах та 20 підручників і посібників з оптики, фізики атома та атомного ядра тощо.

Держава високо оцінила працю Олега Івановича, нагородивши почесними грамотами, серед яких — і грамота Міністерства освіти і науки України. Він відзначений званням «Відмінник освіти України», «Заслужений працівник освіти України», має почесний знак «Василь Сухомлинський», медаль університету за вагомий внесок у його розбудову.

Талановитий науковець, справжній педагог, гарний батько, який виховав двох прекрасних дітей, чуйна і світла людина — таким залишиться Олег Іванович у пам’яті всіх, хто його знав.

Університетська громада глибоко сумує з приводу непоправної втрати.

реклама

Коментарі  

 
+17 #1 Чорнобаївець 07.05.2018 11:44
Вічна Пам'ять і Подяка.
Физмат это я, Физмат _ это мы, Физмат - лучшие люди Страны.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100