реклама
Sucurity Police

реклама

Про перші результати роботи команди ВО «Свобода» в Черкаській міській раді розповіли під час сьогоднішньої прес-конференції секретар міськради Ярослав Нищик, заступники міського голови Юрій Ботнар та Ігор Коломоєць, керівники департаментів та комунальних підприємств.

3

Нагадаємо, 6 лютого міська рада Черкас затвердила новий склад виконкому, до якого ввійшло троє свободівців, два з яких – на посадах заступників мера.

– З приходом націоналістів до виконавчого комітету, я гадаю, всі містяни помітили, що припинилися політичні війни, політичні шоу і цирк, які, на жаль, були до того. Ми просто, тихо, без зайвого гаміру відхиляємо ті негативні речі, які часто намагаються провести через виконком, – розповів Юрій Ботнар, який очолює обласну організацію ВО «Свобода». – Речі, які не підтримує громада, тепер просто не вносять на порядок денний засідань виконкому.

За словами пана Ботнара, серед найбільших здобутків «Свободи» – збільшення на 1000 гривень зарплати для вихователів дитячих садочків міста, збільшення на 16 мільйонів гривень видатків на харчування дітей у закладах освіти, запровадження у міськраді системи електронного голосування і онлайн-трансляції засідань сесій міської ради. Спільно з Національним корпусом свободівцям удалося зупинити безпідставне збільшення плати на проїзд у черкаських автобусах. Було вп’ятеро збільшено кошти, виділені на літній відпочинок дітей. У низці шкіл було запроваджено пілотний проект «Страва на вибір» – діти отримали можливість самі обирати страви для меню в їдальнях. Із міського бюджету за ініціативи свободівців було виділено 1 мільйон гривень на розвиток у Черкасах боксу, вдвічі збільшено видатки на гранти в галузі культури. Запроваджено електронну чергу для надання соціальних послуг.

1

Як пояснив секретар міської ради Ярослав Нищик, питання про необхідність запровадження муніципальної надбавки до зарплат працівників дошкільних дитячих закладів виникло після того, як держава збільшила зарплату шкільним учителям. Через це виник суттєвий розрив у оплаті праці педагогів дошкілля й школи, що було несправедливим і викликало нерозуміння у вихователів дитсадків.

– При фактично рівному навантаженні й однаковій відповідальності, при однаковій освіті люди отримували суттєво різну зарплату, – пояснив Ярослав Нищик. – Тому при розробці міського бюджету ми запропонували закумулювати в бюджеті необхідну суму, щоб можна було підготувати відповідну міську програму. На жаль, розробку цієї програми в департаменті освіти тривалий час затягували. І лише після призначення директором департаменту Сергія Воронова це питання було швидко розв’язано.

Ще 16 мільйонів гривень бракувало для забезпечення нормального харчування дітей у дитсадках і початкових класах шкіл. Ці кошти вдалося віднайти.

– Крім того, торік було фактично зірвано літній відпочинок дітей за кошти міського бюджету. З незрозумілих причин на ці потреби заклали лише 1 мільйон гривень, що вистачило лише на близько 200 дітей. Тому за моєї пропозиції цьогоріч було виділено додатково ще 4 мільйони. Скоротивши літній відпочинок із 21 дня (що для дітей є забагато – вони починають сумувати за сім’ями) до 14 днів, ми плануємо за рахунок бюджету відправити на море близько тисячі маленьких черкащан.

Як зазначив заступник міського голови Ігор Коломоєць, проект «Страва на вибір», який дозволяє дітям обирати, що вони їстимуть на обід, виявився настільки успішним, що його вирішено розширити, додавши до нього школи №7 і 12.

– Якщо ми даємо дітям страви, які вони не їдять, то це означає, що ми не лише створюємо дітям дискомфорт, а й даремно переводимо бюджетні кошти, – додав директор департаменту освіти і гуманітарної політики Сергій Воронов. – Діти повинні мати право обирати, що вони хочуть їсти – капусняк чи борщ, гречку чи рис.

Про переваги запровадження електронної черги на надання соціальних послуг розповів директор департаменту соціальної політики Олег Гудзенко. За його словами, це дозволяє заощаджувати час і ефективніше його використовувати як черкащанам-отримувачам послуг, так і працівникам департаменту, краще вести статистику відвідування громадян.

2

Серед планів на найближчі місяці свободівці назвали: впровадження «соціальної картки черкасця» (певного «посвідчення», за допомогою якого черкасці зможуть отримувати пільги, послуги і соціальні дисконти, в перспективі – оплачувати за проїзд у транспорті), створення центру інклюзивної освіти та центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю, центру національно-патріотичного виховання, запровадження подарункових комплектів для новонароджених черкаських немовлят, створення освітніх середовищ для початкових класів, облаштування нових міських пляжів, запровадження в місті повсюдного енергоощадного освітлення. У планах також – проведення громадського форуму (форуму всіх громадських організацій) і міського спортивного фестивалю. Крім того, планується нарешті дати старт транспортній реформі й зобов’язати підрядників міської ради звітувати про роботу своїх підприємств на засіданнях виконкому.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #23 Містянин 16.05.2018 14:57
3,14здіти - не мішки грузити! Всі бачили їх "роботу": ями по коліно, сміття не вивозиться, одні лише бла-бла-бла...

P.S. - якщо Ботнар проти всього "совкового", то хай згадає, чи не при "совку" він народився й здобув освіту? Чи не при "совку" його батьки отримали квартиру, збудовану "ненависними комуняками"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #22 Раденькі 08.05.2018 10:09
Бондаренко и тут всех развел. Осмысленно набрал "недалеких" в горисполком, чтобы выставить их в виде громоотвода собственных провалов. Т.е. на чужом горбу опять пролезть дальше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #21 Вова 08.05.2018 09:06
З допису зрозуміло, що Свобода тратила кошти бюджету на свій розсуд, а чим займались всі інші депутати? Чи теж на щось тратили кошти бюджету? Багато ума не треба. Скільки ви принесли до скарбниці дармоїди і пустозвони?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #20 стабилизец 08.05.2018 06:58
Цитую Прокурор:
Так пусть отчитаются почему Ботнар соединяет должность зама мера и одновременно еще и депутат облсовета? Протокол о корупции так и плачит за Юрочкой!!!

фсем нада участок в сосновке и побольше собачих будок. свободовский пупсик ничем не отличаеца. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #19 Олександр Лут 08.05.2018 03:45
Цитую Стас:
Найгірші 100 днів для Черкаської міської ради.
Дорвалися до влади бездарі та невігласи, які набивають свої кишені.
Знайте, черкащани все бачать і отримаєте свою оцінку під час виборів.
Мудрагелі.

дивився цю клоунаду: по перше, повний непрофесіоналіз м, нефаховість, невміння висловити думку (крім Коломойця), постійне порівнювання з Івано-Франківськом(чи більше нічого в житті не бачили? А чому не Вінниця, Київ, і т.п) По-друге:наскільки мені відомо, електронну чергу в департамент соцполітики купляли в минулому році за кошти ПСЕР, і це не заслуга Свободи!!!напри думали собі заслуг!! :oops:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-23 #18 Volodimir Rebel 07.05.2018 22:41
А я вірю в Свободу,бо нема вже кому і цій країні вірити,бо були насправді одні лише бандюки та бариги,і це всі знають,а якщо комусь щось не подобається в роботі молодої команди свободівців,то годі шельмувати,кращ е підкажіть,якщо вважаєте,що ваша голова більша,але мені чомусь здається,що в нас працює така собі філія ольгінського бюро брехні,котра валять тут всякий бруд на наших свободівців!...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #17 Василь 07.05.2018 21:55
От тобі на! До свободи черкащани не знали що таке лампочки, колесо і туалетний папір?!!! Як швидко братва навчила брехати! Головне їх досягнення - вміння торгуватися. Виторгувати собі посади і доступ до бюджету. От і всі заслуги.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #16 Правда 07.05.2018 21:19
А лица грустные. Видно не всю совесть прожгли, понимают, что это провал полный.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #15 Де покарання? 07.05.2018 21:17
Цитую черкащанка:
На розвиток боксу выделить 1млн гр, вы что там БЕЗДАРИ с катушек слетели? Город засран, мусор не вывозится, обществ. транспорт в хлам, сегодня ливень затопил все улицы, т.к ни одного слива нет. Хозяина в городе нету, селюки-бездари у корыта, такого БЕСПРЕДЕЛА не было за последние 10лет. ПОЗОРНИКИ!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!

Да за какие 10 лет? Сколько живу такого не было!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+29 #14 Залізний. 07.05.2018 19:49
Ділити кошти з бюджету не велика заслуга. Але все це для піару та проїдання , а не на розвиток міста. На жаль за сто днів у владі Ви не зробили для міста нічого щоб мешканці відчули якесь покращення. Побачили перспективу розвитку міста. На виду,- радість від отримання роботи, та роздування щік!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100