реклама

реклама

Фонд державного майна України ухвалив рішення про приватизацію держпідприємства «Черкаський державний завод хімічних реактивів» (ЧГЗХР).

censor_news_big3 Про це повідомляє БізнесЦензор з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Також вирішено приватизувати 94,2853% акцій ВАТ «Житомирський завод хімічного волокна».

Відповідні накази ФДМ прийняв відповідно 2 і 3 травня 2018 року, повідомляється в його офіційному виданні «Відомості приватизації».

«Черкаський державний завод хімічних реактивів» був частиною військово-промислового комплексу, а з кінця 90-х років минулого століття перебуває на стадії закриття.

Господарський суд на початку травня 2017 року відмовився продовжувати санацію, яка тривала кілька років, до якої залучалися ТОВ «АГРОХІМІНВЕСТ Україна» і «Хімтехпром», і визнав ЧГЗХР банкрутом, відкривши ліквідаційну процедуру. Проте на початку грудня Фонду держмайна у Вищому господарському суді вдалося домогтися скасування цього рішення. Тим не менше, згідно з Держреєстром, наразі держпідприємство перебуває в стані припинення.

У 2016 році його чистий збиток склав 4,77 млн грн при виручці 2,74 млн грн. Дані за 2017 рік поки що відсутні. Основна продукція ЧГЗХР – борна кислота, аміачна вода 25%, індикаторні засоби, стандарт титрів.

Майно підприємства продавалося на аукціонах в рамках процедури відновлення платоспроможності, купували, зокрема, фармакологічна компанія «Юрія-Фарм» та виробник модульних котелень, пунктів обліку газу, газорегуляторних і теплопунктів «Виробничо-комерційне підприємство "Техноінком"».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100