реклама

реклама

Рибалок і любителів відпочивати на природі надзвичайно радує той факт, що цього року річка Сріблянка (притока Тясмина) та Графське озеро повноводні, глибокі, тому що не пам’ятають такої кількості води останні 30 років.

2018-05-12-озеро

Про це інформує «Сміла.UA».

Місцеві кажуть, що останнім часом на водоймах значно покращилась екологія. Тут завелися качки, видри, бобри, великі черепахи, є багато риби. Якби їм було тут погано жити, якби був поганий екологічний стан – вони б тут не розмножувалися.

– Графське озеро створювалось штучно. Воно у формі букви «Б», – так захотів граф Бобринський. Кріпосні копали його вручну. Оця заводь – це була його купальня. А за технікумом стояв його будинок, – розповідають місцеві жителі. – Тут дуже красиві місця, гарна природа. Якби ще й люди не шкодили відходами своєї життєдіяльності. Бо як понакидають сміття, пляшок, пакетів… гидко дивитись.

Місцеві рибалки кажуть, що цього року гарний нерест, тож треба зберегти рибу, не спускати воду з озера. Також тут багато вужів, минулого року вбили двох змій. Все це свідчить, що екологія поступово відновлюється. Але й тут треба допомога від влади. Старі дерева ламаються і падають в озеро, гниють, гниє вода, це шкодить флорі і фауні озера. Люди просять, щоб комунальники якось почистили водойми від дерев і сміття.

Нагадаємо, місцеві жителі Сміли скаржаться, що через підняття ґрунтових вод їм цього року підтопило погреби.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100