реклама
Sucurity Police

реклама

Житлові субсидії виявили ряд недоліків. Зокрема, платникам податків з високим рівнем матеріального забезпечення або з тіньовими доходами надавалися субсидії, що є несправедливо та неприйнятно. Про це на нараді в ОДА наголосив Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

– Щоб зробити систему призначенняя субсидій адресною, забезпечити контроль для їх подальшого надання, урядом змінені підходи до цього питання, – зазначив Ткаченко.

Директор департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА Руслан Чикало повідомив, що системою житлових субсидій торік охоплено 311 тисяч сімей. Кошторисні призначення на 2017 рік склали 3,2 мільярда гривень, а вже з початку цього року 1,4 млрд грн. З 1 травня 2018 року змінилась форма заяви та декларації для призначення житлових субсидій. Відтепер призначення субсидій відбувається згідно нової заяви та декларації.

Крім того, декларувати тепер необхідно буде доходи всіх членів сім’ї (чоловіка, дружини та неповнолітніх дітей), навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами, автомобілі і з дати випуску яких минуло менше ніж 5 років, інші доходи.

– Часто буває, що людина має 3-4 будинки, суттєві рахуник в банках, але отримує субсидію. Ми це виявляємо і призупиняємо субсидії, – зазначив Руслан Чикало.

Відтепер якщо у власності сім’ї є автомобіль, якому менше п’яти років, крім мопеда та авто, наданого органом соціального захисту населення, субсидію не призначатимуть.

Окрім того, доходи від оренди майна,зокрема, від здачі в оренду квартири, тепер необхідно буде також вказувати в деклараціях про доходи – в новій графі «інші доходи».

Спрощено процедуру отримання субсидій для жителів об’єднаних територіальних громад. Відтепер ОТГ мають право приймати від громадян документи для оформлення  субсидії для передачі їх органам соціального захисту населення. Механізм повторює практику звернень до сільських і селищних рад.

Перший заступник голови ОДА Віталій Коваль попросив керівників районів, міст і ОТГ, щоб вони поінформували всіх жителів населених пунктів про нововведення.

реклама

Коментарі  

 
+3 #8 Л 15.05.2018 13:13
Какого хрена чинуши издеваются над стариками ? ! Что нельзя сразу оговаривать, чтоб обращались позже ?! Что, нельзя в той же местной газете или на платежкаж напечатать, про переезд "Сосновки" в "Приднепровку"? ! Есть ведь много пожилых , которым надо, чтоб все объясняли и подтверждали работники соцслужб, даже если изменений никаких нет. Сколько таких стариков даром шли-ехали и ни с чем возвращались назад ? !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #7 Л 15.05.2018 13:12
Шо ж вы , БЛ...ин, кэривныки, всё расказываете про справедливость и змины. Во всех СМИ- радио, газеты, телевидение...Недавняя история от знакомых :
больная одинокая законопослушная старушка, начитавшись и наслушавшись про изменения в оформлении субсидий и "наказаниях", поползла-пошла-поехала в Сосновский райисполком писать заявление и декларацию . ( Так вышло, что у неё зарегистрирован родственик, который проживает неизвестно где и по всей видимости не работает. Ранее писалось заявление, подавались справки и непроживающий не учитывался. Теперь надо переписывать заявление и будут считать 3 минималки.) Доехав туда, пожилая женщина обнаружила, что отдел субсидии переехал в Приднепровку. Пришлось тратить еще силы и ехать дальше. Там взяла талончик очереди, была 80 с гаком какая—то . Благо есть диванчик посидеть. Когда дошла очередь и она объяснила работнику цель обращение , её... "послали" ...домой. БЛАНКОВ НОВЫХ НЕТ, их только ожидают, может через неделю-две...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #6 Ван Гог 15.05.2018 07:54
Питання нормального життя в нашій державі заключається в простій формулі, а саме. "в соціально правильному розподілі наявних ресурсів країни". Якщо наявні ресурси розподілити соціально-рівно і правильно, то не треба придумувати ніяких законів і субсидій.Для прикладу: пенсія -2000 тис.грн. зарплата чиновника - 100 000 грн. Не зрозуміло, чим відрізняються люди, один рот, дві руки, дві ноги, а розподіл ресурсів (який складається також і з наших податків)зовсім не правильний.Тоді і виникають "многоходовочки", нові закони, укази, ротердами+ і т.д. Все набагато простіше,всим всього хватить, якщо правильно розподілити, це і є основа нормального життя. А ми боремось бог зна з чим, і придумуємо невідомо що.Коли ж "більшість" це зрозуміє, від цього залежить і порядок і мислення і рівень життя, це основа всіх інших законів. А так, багатий буде видумувати різні проекти та методи щоб утримати свої доходи за рахунок бідного.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #5 ХХ 14.05.2018 17:55
Для того щоб отримувать субсидію просто не потрібно жить. Якщо людина роками збирала гроші на якусь річ, то тепер влада зробивши її старцем позбавляє її права придбати цю річ. Якщо людина ще навіть рік чи два тому, маючи чи нормальну роботу, чи здоров*я могла сплачувати послуги і навіть якусь копійку відкладати, а зараз не маючи такої можливості, позбавляється права на субсидію. Це що за бред, очевидно влада перебуває в своїх кабінетах і за кордоном, тому не знає скільки обходиться зараз лікування, хоче обдерти людей до копійки, щоб здихали під тином. Не з субсидією потрібно боротись, а з бідністю.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #4 Ольга 14.05.2018 14:21
«Недолік»- це таке нещастя як наш голова ода ткаченко. Ти краще дивись що в тебе за бардак в області робиться - позорище на всю Україну! А не вишукуй автомобілі, яким менше 5 років. Тарифи ставлять космічні - норми споживання смішні. Ось це є неприйнятним.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #3 Вся рать 14.05.2018 12:54
Вся рать приближенная к начальству получает субсидии. ынвалыдности липовые,нереаль ные зарплаты пенсии,завышенн ые тарифы а теперь на бедных отыграются.Что это не компетентность, нет просто жадность получить ВСЕ.Что все это не знали раньше. Пока народ не начнет ТРЕБОВАТЬ толку не будет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #2 Вова 14.05.2018 11:23
Просто жадность человеческая не имеет предела. Грабят наши недра и продают нам-же втридорога, мол МВФ требует. :oops:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 стабилизец 14.05.2018 10:51
главный недолик монопольные непроверенные цены. в результате половина ваще не платит, половина за бугром горбатится шоб заплатить за себя и за того парня. народ мне друг, но фирташи-ахметки дороже. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100