реклама

реклама

Незвичайний навчальний заклад функціонує у селі Драбівці, що  на Золотоніщині.  Окрім звичайної математики, фізики, української мови та інших обов'язкових для вивчення дисциплін, учні  тут опановують  прикладну фітотерапію, психологію спілкування , фармакологію та латинь…Все це спрямовано на виховання культури здоров'я та мотивацію здорового способу життя у дітей та підлітків. Недарма ця школа з 2002 року  має статус школи сприяння здоров'ю.

 Тутешні педагоги, окрім традиційного навчально – виховного процесу , займаються  ще й профілактикою захворювань у дітей шкільного віку та популяризацією здорового способу життя. На початку навчального року сільські лікарі обстежують учнів та, відповідно до стану здоров'я,  рекомендують до вживання ті чи інші чаї. Так  сільські педагоги та медики разом дбають про збереження здоров'я  підростаючого покоління.

Родзинкою цього навчального закладу є фітобар «Дивочай» , де дітлахи за призначенням лікаря  та під наглядом медсестри вживають цілющі та корисні чаї. Після четвертого уроку – тут обов'язкове чаювання.

- Більшість трав, з яких ми і заварюємо вітамінні збори, наприклад, шавлію, ісоп та тим'ян ми виростили в своєму  власному екологічно чистому саду, - розповідає старша медична сестра школи Галина Борисова. - Більшості дітей, а в школі навчається сімдесят сім учнів, призначаємо загальнозміцнюючі  та імуностимулюючі чаї, але декому, відповідно до показань лікаря – ще  й лікувальні.

fitooo

Найбільшою популярністю у  юних відвідувачів цього незвичайного бару користується трав'яний напій, до складу якого входить імбир та лимон. До того ж, за словами Галини Борисової, взимку він якраз дуже доречний.  Як запевняють у  Драбівецькій школі, діти у них майже не хворіють. Залюбки смакують цілющими чаями не лише учні і педагоги, а й гості школи. Днями сюди завітав народний депутат України Богдан Губський. В рамках започаткованої  минулого року  власної  освітньої програми «Школа майбутнього» він вручив педагогічному та учнівському колективу Драбівецького НВК мультимедійний центр, а також ознайомився зі специфікою роботи школи. Нардепа зацікавила ідея виховання культури та збереження здоров’я серед школярів, і невдовзі, за його словами, починання драбівецьких педагогів можуть стати основою для його ще однієї  медично-освітньої програми.

- Це незвичайна і дуже гарна ініціатива, бо змалечку  в кожній дитині культивується дбайливе  ставлення до свого здоров'я.Тому я сприятиму, аби досвід Драбівецької школи зробити передовим експериментальним досвідом , який буде розповсюджуватись в межах Черкащини, а, можливо, і всієї України, - запевняє Богдан Губський. - Для цього,  крім певних напрацювань та  методичних розробок, потрібно ввести до  штату кожної школи  обов’язкову посаду медичної сестри, що  я й ініціюватиму найближчим часом на загальнодержавному рівні.

Як запевняє директор школи Тетяна Єремєєва,  така підтримка від нардепа  їм вкрай необхідна –  вони давно мріють про те, аби передати свій досвід збереження здоров’я  дітей  іншим сільським школам.

реклама

Коментарі  

 
0 #4 Юрій Винничук 10.02.2012 13:31
Вибори на носі.. Губський наскрізь на телебаченні.. грошенят не жалкує.. земельна ма**я хоче в депутати..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Марія 10.02.2012 03:40
Вражає активніть Губського.І зразу ж виникає запитання: Де ти, голубе, літав усі ці роки? Це ж твій округ? Чому ж тебе сюди не можна було затягти роками? І відповідь: ВИБОРИ СКОРО.А В ДЕПУТАТИ ТАК ХОЧЕТЬСЯ! Тільки не варто зраджувати інтереси людей заради особистих інтересів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 фелікс 09.02.2012 21:48
ЦИНІЧНИЙ .....!
ГЕТЬ ЗА БРАМУ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Питання 09.02.2012 20:41
А чому він тільки по лівому берегу їздить? Що, на правому живуть не українці? Чи шкода грошей на тих, хто обирати не буде?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100