реклама
Sucurity Police

реклама

За оперативною інформацією, в сільськогосподарських підприємствах області підходить до завершення комплекс весняно-польових робіт.

1_20180514_154124 Про це інформує Черкаська ОДА, посилаючись на інформацію управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Станом на 14 травня посіяно 380 тис. га, що (становить 87% до плану) ярих зернових та зернобобових культур. Зокрема кукурудзи на зерно посіяно на площі 320 тис. га, що (становить 86,5% від плану), гречки – 0,7 тис.га, проса – 0,3 тис.га, ярого ячменю – 38,8 тис. га, ярої пшениці – 6 тис. га, вівса – 1,1 тис.га та гороху – 12,8 тис.га.

Лідерами по темпах посіву ярих зернових культур стали господарства Катернопільського, Городищенського, Монастирищенського та Маньківського районів.

Технічних культур посіяно на площі 292 тис. га, що (становить 83 % до плану), в тому числі: соняшнику посіяно 185 тис.га (93%), ярого ріпаку 2,6 тис.га (112,4%), що на 300 гектарів більше запланованого, сої 89 тис. га (67%). Також посіяно цукрових буряків на площі 15,4 тис.га, що становить (92,2%).

Крім того, сільськогосподарськими підприємствами області висаджено 40,8 тис.га картоплі та 19,2 тис.га овочів.

На цей час у господарствах проводиться обробка посівів проти шкідників, хвороб та бур’янів. Тож управління агропромислового розвитку нагадує про дотримання чинного законодавства під час використання пестицидів та агрохімікатів при обробці посівів сільськогосподарських рослин.

Довідково:

Відповідно до статті 37 Закону України «Про бджільництво» фізичні та юридичні особи, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, зобов’язані не пізніше ніж за три доби до початку обробки через засоби масової інформації попередити про це пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до десяти кілометрів від оброблюваних площ. При цьому повідомляється дата обробки, назва препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату. Відповідно до пункту 7 «Інструкції щодо попередження та ліквідації хвороб і отруєнь бджіл» власників пасік оповіщають за три доби до хімобробок із зазначенням застосовуваного отрутохімікату, місця (у радіусі  7 км), часу і способу проведення обробки. Вказують час ізоляції бджіл. Обробки проводять у період відсутності льоту бджіл у ранкові або вечірні години. Не допускають обробку квітучих медоносів і пилконосів під час масового льоту бджіл.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100