реклама

реклама

Держрибагентство підбило підсумки зафіксованих правопорушень за перший місяць нерестової заборони, яка в більшості областей України розпочалася першого квітня. За даний період по всіх областях України рибоохоронними патрулями та органами рибоохорони було проведено 2529 рейдів. В результаті цих рибоохоронних заходів було виявлено 4105 порушень правил рибальства. 1

У браконьєрів вилучено 18,1 тис. кг водних біоресурсів та 6343 заборонених знарядь лову. Також затримано 134 транспортні засоби.

«Сума збитків, завданих рибному господарству, які було зафіксовано у квітні 2018 року склала 4,7 млн грн. З них по одному мільйону збитків викрито Чорноморським та Азовським басейновими управліннями. Рибоохоронний патруль не зупиняється на досягнутому, а продовжує фокусуватись на значних порушеннях. Висловлюю сподівання, що в нерестовий період громадяни будуть сумлінними та не порушуватимуть даної заборони», - прокоментував голова Держрибагентства Ярослав Бєлов.

Найактивніше рибоохоронні заходи проводились в Київській, Миколаївській, Дніпропетровській, Полтавській, Житомирській, Одеській областях, а також Азовським басейновим управлінням.

В деяких регіонах переважна більшість порушень була зафіксована тоді, коли рибалки лише виходили на воду та ще не встигли виловити біоресурси. Відповідно, кількість порушень є значною, але сума збитків – мінімальна. Зокрема така ситуація спостерігається у Вінницькій області, на Волині, Львівщині та Сумщині.

«Дотримання рибалками правил є надзвичайно важливим під час нересту. Адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби. Кожен громадянин повинен починати з себе та не порушувати правил рибальства, а також інформувати про виявлені порушення», - наголосив голова Держрибагентства.

Повідомити про порушення або отримати додаткову інформацію про нерестову заборону можна за телефоном «гарячої» лінії Держрибагентства: 0-800-50-52-50.

Нагадуємо, в більшості регіонів України нерест розпочався першого квітня. Тривалість заборони відрізняється залежно від областей та водойм. Але в межах зони відповідальності Чорноморського басейнового управління заборона встановлюється не по водоймах, а по окремим видам риб. Так, наприклад, з 15 лютого до 30 квітня в Чорному морі тривав нерест глоси, а з першого травня розпочався нерест калкана та бичка.

Порушення правил рибальства в даний період карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє Держрибагентство України.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 І.Ванько 15.05.2018 18:38
Та Ти Шо. А у Вереміївці, "отой": чув чи ні?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100