реклама

реклама

Кошти на ремонт VI і V черги бульвару Шевченка, придбання сміттєвозів для комунального підприємства та ремонт приміщення центрального басейну – такі основні зміни були сьогодні внесені на позачерговій сесії міськради до бюджету Черкас на цей рік.

20170329_093754-710x434

Про це інформує «Вичерпно».

В основному бюджет скориговано в дохідній частині, повідомила директор департаменту фінансової політики міськради Наталія Джуган.

– Ми маємо на це право згідно з Бюджетним кодексом, за умови, якщо є 5 відсотків перевиконання дохідної частини на відповідний період. 25 мільйонів гривень ми додали до дохідної частини і до видаткової, – відзначила Наталія Володимирівна.

Отже, основні зміни стосувалися реконструкції бульвару Шевченка, на що було направлено 25 млн грн. Таким чином тепер буде завершена VI і V черга головної вулиці міста.

Окрім цього, виконавчим комітетом були підтримано низку пропозицій, які стосувалися, зокрема, придбання сміттєвозів для КП «Черкаська служба чистоти» (5,2 млн грн), ремонту приміщення центрального басейну (приблизно 2 млн грн), придбання обладнання, субвенція обласній дитячій лікарні на придбання медикаментів та інше. Ці зміни були проголосовані на сесії міської ради.

Для збалансування певних пропозицій, які були з голосу внесені членами виконкому, довелося зняти кошти з інших об’єктів.

– Дуже негативна практика у нас з’явилася, коли без розпорядників коштів, без відповідних бюджетних запитів питання приймаються на виконкомі з голосу навіть без підтвердження розрахунками. Бюджетний кодекс чітко вимагає, що будь-які зміни подає лише відповідний департамент, – наголосила Наталія Володимирівна.

Сесію міськради закрито. Наступну сесію заплановано на вівторок, 22 травня.

Нагадаємо, розгляд питань на сьогоднішній сесії довго не могли розпочати через те, що депутати дискутували, чи мають право брати участь у засіданні четверо депутатів, яких їхні партії відкликали «за народною ініціативою» (Тетяна Чорнобіль, Альона Цегвінцева, Віталій Косяк, Максим Скорик). Представники трьох фракцій – Блоку Петра Порошенка, Партії вільних демократів і «Громадянської позиції» – пішли з сесії.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Юлия 25.05.2018 22:35
Мені здаєтьсся дуже дивним той факт, що мшськрада виділяє кошти обласній дитячий лікарні на придбання медикаментів. А що міськи установи не потребують ціх коштів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Шарафутдінов Еркін. 17.05.2018 14:39
25 млн на бульвар шевченко. Так вроді у минулому році гроші уже були виділені, але не освоєні , видать , бо ремонт не закінчили, але мєр обіцяв , що закінчить ремонт у 2017році.То де ті гроші на ремонт б. Шевченко , що були виділені у минулому році? І для чого виділяти їх у 2018 році?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100