реклама

реклама

Уманська місцева прокуратура перевірила дотримання вимог законодавства про охорону здоров’я в Уманській та Старобабанівській виправних колоніях. У обох державних установах було виявлено низку порушень.

hqdefault

Про це повідомляє Сайт міста Умань.

Уманська місцева прокуратура перевіряла дотримання вимог Кримінально-виконавчого кодексу України та Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» щодо організації медичного обслуговування в’язнів, які страждають на тяжкі соматичні, інфекційні та соціально небезпечні захворювання.

Виявилось, що в обох виправних колоніях працює недостатня кількість лікарів. Через це засуджені не отримують належного медичного забезпечення.

Окрім цього, молодші спеціалісти з медичною освітою, які працюють у Старобабанівській виправній колонії, не проходили курси підвищення кваліфікації впродовж останніх 5 років.

Як повідомила Уманська місцева прокуратура, адміністрації обох державних установ не в повній мірі забезпечують організацію лікувально-профілактичної та санітарно-протиепідемічної роботи. Крім того, зафіксовано часткове недотримання необхідних медичних вимог для охорони здоров’я засуджених.

З метою усунення виявлених недоліків у діяльності службових осіб у виправних колоніях було внесено два акти прокурорського реагування.

Нагадаємо, що у березні під час перевірки в Уманській та Старобабанівській виправних колоніях Уманська місцева прокуратура виявила недотримання вимог законодавства про оплату праці.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100