реклама

реклама

У Черкасах презентували Стратегію комунікування європейської інтеграції України. У зустрічі-дискусії взяли участь команда проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа», представники департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА, громадського сектору, освітяни та регіональні журналісти.

DSC04837-1024x575

Про це повідомляє «Інфоміст».

Стратегія була розроблена незалежною Експертною групою у тісній співпраці з Урядовим офісом з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Кабінету Міністрів України, а також у консультаціях з Представництвом Європейського Союзу в Україні та ключовими медійними та неурядовими гравцями у сфері комунікування європейської тематики в Україні.

Керівник проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа» (польський Фонд міжнародної солідарності) Ізабелла Хруслінська презентувала Стратегію та розповіла про концепцію чотирикутнику співпраці «державні органи – міжнародні партнери – громадянське суспільство – медіа».

– Це вже друга хвиля проекту. Він зародився після підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС, передбачений саме для регіональних медіа і журналістів. У межах проекту медійники здобувають знання і про Європейський Союз в цілому, підстави Асоціації, етапи реалізації реформ в Україні. А вже через журналістів є на меті донести євроінтеграційні процеси до українського суспільства. Тому назва саме «Точне відображення», а не «інформація про Угоду» абощо. Це не пропаганда євроінтеграції, а точне висвітлення процесів виконання Угоди про асоціацію. Ми організовуємо вишколи у різних містах України, прес-брифінги із представниками Уряду, закордонні поїздки, аби учасники могли перейняти європейський досвід. Регіональним журналістам складно знайти контакт із урядовим рівнем, тож проект сприяє цьому, – розповіла Ізабелла Хруслінська.

За словами менеджера проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа» (ГО «Інтерньюз-Україна») Наталії Руденко, за час старту першої хвилі проекту на державному рівні була відсутня політика інформування населення про євроінтеграційні процеси. Тож розроблена Стратегія комунікування та імплементаційний план і стали надбанням першої хвилі.

– Євроінтеграція не відбувається лише на вулиці Грушевського у столиці, виконання Угоди про Асоціацію, реформи впливають на кожного українця, саме це і потрібно пояснювати населенню. Як відзначив експерт та тренер проекту, журналіст «Європейської правди» Анатолій Марциновський, ідеологія вишколів – давати поглиблені знання учасникам про напрямки Угоди про асоціацію, розуміння впливу змін у перспективі на кожного українця.

– Часто люди вважають, що Угода – це якась зовнішньополітична матерія, якою займається Президент, Прем’єр… Хоча насправді зв’язок між тим, що ухвалюється в межах асоціації, і життям пересічних людей – абсолютно прямий. Це нерозуміння типове, адже і в країнах ЄС великий відсоток людей не усвідомлює, що 80% законодавства, за яким вони живуть, ухвалюється в Брюсселі, – сказав пан Марциновський.

Серед пропозицій, озвучених під час зустрічі, представники громадського сектору наголосили на налагодженості тіснішої співпраці із територіальними громадами та вихід за межі обласних і районних центрів на більш локальний рівень.

Результатами участі у проекті поділилися і черкаські медійники. Завдяки вишколам та організованим прес-брифінгам з’явилася можливість отримувати інформацію про євроінтеграційні зміни в країні «із перших вуст» від представників законотворчих органів, комунікувати із фаховими експертами у різних галузях та, відповідно, якісно висвітлювати у ЗМІ реформотворчі процеси та їхні наслідки для населення України.

DSC04859-1024x630

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Точне відображення 19.05.2018 17:49
Українське законодавство ухвалюється не в Брюселі, а в Києві на Грушевського і воно точно відображає інтереси олігархів, а не пересічних громадян.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100