реклама

реклама

Студентка 4 курсу спеціальності «Дизайн» Східноєвропейського університету Олександра Мошенська посіла друге місце в конкурсі садів «Зелена віза в майбутнє» (номінація «Нові імена»), що проходив у межах щорічного міжнародного фестивалю «Ландшафтна весна – 2018». Проекти фіналістів були реалізовані в Національному ботанічному саду ім. М. М. Гришка.

10

На розгляд журі молода дизайнерка представила проект «Шлях у майбутнє», який втілює в собі мрії про чарівну країну, де панує спокій і природна краса. У ньому показано контраст теперішнього й майбутнього. Початок шляху оформлений посадкою осоки, колір якої показує стан теперішнього саду, а за зеленою стіною з туї починається сад майбутнього. У центрі композиції – місце для відпочинку, навколо якого створюється мікс із багаторічних рослин (астильба, гейхера, флокс, лаванда, пенісетум, шавлія).

1

– Наш сад лаконічний і призначений для споглядання, а не для розваг, невибагливий у догляді, – розповідає Олександра. – Потрібно вміти бачити красу в кожному його елементі, а потім – і у всьому саду загалом. І часто людина, повністю занурившись у споглядання, дійсно починає відчувати гармонію природи і своєї душі.

Оцінювало роботи фіналістів міжнародне журі: Метью Чайлдс (Велика Британія) – ландшафтний дизайнер із сертифікатом рівня RHS у садівництві, багатократний фіналіст садових шоу в Хемптон-Корт і RHS Flower Chelsea; Олена Маркітантова (Грузія) – садовий дизайнер, член Асоціації ландшафтних архітекторів Грузії; Олександр Прокопов – сертифікований архітектор-практик, член Національної спілки архітекторів України; Станіслав Дьомін – архітектор-урбаніст, член архітектурно-містобудівноі ради м. Києва, член Спілки урбаністів України; Володимир Гордієнко (Україна) – дендролог.

20

Судді високо оцінили роботу студентки зі Східноєвропейського університету. Голова журі Метью Чайлдс був вражений презентованим садом і відзначив його як прекрасне місце для релаксу. За результатами конкурсу проект Олександри Мошенської посів другу сходинку в номінації «Нові імена».

Про це повідомляє прес-служба Східноєвропейського університету.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100