реклама

реклама

19 травня 2018 року в Головному центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота відбулася церемонія складання Військової присяги на вірність Українському народові  200 військовослужбовцями строкової служби призову 2018 року.

4

Ритуал Військової присяги є святом, що уособлює доблесть і героїзм усіх поколінь нашого народу, оборонців та визволителів рідної землі. Військова присяга — документ юридичної сили, що має велике державне значення, а сам текст Військової присяги затверджено Постановою Верховної Ради України 6 грудня 1991 р. У ньому сформульовано найважливіші вимоги, які ставляться до воїна і які він має неухильно виконувати в інтересах національної безпеки України.

6

Урочистості розпочалися на стройовому плацу навчального закладу з внесення Бойового Прапору. З гордістю та неприхованим хвилюванням на обличчі, військовослужбовці строкової служби вишикувались в очікуванні одного з найважливіших моментів у своєму житті. Усвідомлюючи важливість та відповідальність слів присяги, молоді прикордонники один за одним присягали на вірність народу України. Звучали прості, але щирі та сповнені глибокого змісту слова, які підкреслювали серйозні наміри прикордонників. Цей день закарбується в їх пам’яті на все життя.

До складання Військової присяги молоді воїни отримали практичні та теоретичні навички, необхідні для якісного несення служби по охороні державних рубежів. Юнаків навчали тактики прикордонної служби, військової та фізичної підготовки, особистої безпеки та іншим дисциплінам.

Також під час церемонії військовослужбовцям вручено Зелені берети. Зелений берет – це символ охорони Державного кордону, мужності та самовідданості. Саме він є священним атрибутом гордості прикордонників усіх поколінь.

«Це надзвичайна подія у вашому житті, сьогодні ви склали Військову присягу. Ви починаєте військову службу в лавах Державної прикордонної служби України. Це означає, що ви робите відповідальний крок у своєму житті. Ви присвячуєте себе служінню українському народові. Сердечно вітаю вас з цією знаменною подією, щиро бажаю вам міцного здоров’я, мужності, наснаги та відданості Батьківщині»  - зазначив у привітальному слові директор Департаменту особового складу генерал-майор Микола Маланчій.

Після  складанням присяги  вже традиційно священнослужителі освятили прикордонників та благословили їх на військову справу. По завершенню урочистих заходів Академічний ансамбль пісні і танцю Держприкордонслужби України подарував усім присутнім прекрасну концертну програму.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України в Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100