реклама

реклама

У день великого православного свята Вознесіння біля храму Різдва Святого Івана Хрестителя Української автокефальної православної церкви було урочисто відкрито й освячено пам’ятний Хрест воїнам, які віддали своє життя за Україну.

2018-05-19-хрест

Про це повідомляє «Сміла.ua».

«Цей оригінальний хрест подарували смілянам від Інституту національної пам’яті України, безкоштовно, в рамках національної програми вшанування борців за волю і незалежність України, – розповів на відкритті отаман Смілянської сотні ім. В.Бурки Віктор Шевчук. – Допомагав у цій справі помічник депутата Верховної Ради Олега Петренка, який пообіцяв, що на відкриття пам’ятного комплексу у Смілу приїдуть всі народні депутати».

У відкритті Хреста взяли участь міський голова Олексій Цибко, козацька сотня ім. В. Бурки, член виконкому Анатолій Терещенко і ГО «Територія Гідності», ветерани АТО, волонтерська організація «Смілянська січ», парафіяни храму та активісти міста.

2018-05-19-хрест2

«Цей пам’ятний знак з’явився завдяки громадській ініціативі. На Хресті викарбувано слова: «Воїнам, що віддали своє життя за Україну». Поряд стоїть Хрест жертвам голодомору. Голодомор – це акт упокорення українців, які продовжували боротьбу за незалежність нашої держави. Голодомор – це помста Московії, більшовицької влади за українську непокору, - сказав у своєму виступі керівник ГО «Територія Гідності» Анатолій Терещенко. – Ці хрести – це центральний елемент майбутнього пам’ятного комплексу, який хотілося б побудувати тут. Це тільки перші камені, закладені у майбутньому пантеоні українських Героїв. Звертаюся до міської влади з проханням допомогти створити у Смілі таке місце, де можна було б і вшанувати, і помолитися за душі невинно убієнних і воїнів України».

2018-05-19-хрест3

У подальшому біля храму Різдва Святого Івана Хрестителя планують продовжити будувати пам’ятний комплекс.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100