реклама
Sucurity Police

реклама

Екс-губернатор Черкаської області Вадим Льошенко повинен здати держдачу в елітній Конча-Заспі. Крапку в суперечці, що почався чотири роки тому між екс-чиновником і Держуправлінням справами при президенті, поставив Вищий спеціалізований суд, інформує сайт «Дело».


В елітному селищі Конча-Заспа стане на одного жителя менше. У кінці минулого року Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ дозволив Держуправлінню справами розірвати договір оренди будинку в Конча-Заспі з Вадимом Льошенком. Останній отримав дачу в оренду в 2003 році терміном на 49 років, як тільки став губернатором Черкаської області.

Мабуть, справа була настільки незвичайною та специфічною, що її доручили розглядати брату генпрокурора – Миколі Пшонці, який займає пост заступника голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Не мав права і не платив?

Судова тяганина між екс-губернатором і Держуправлінням справами при президенті за будинок в елітній Конча-Заспі тягнеться з 2007 року.

Колишнього чиновника, який проживає вже 5 п'ять років в Кончі-Заспі, несподівано попросили залишити дачу. Достеменно невідомо, кому першому в голову прийшла ідея перевірити законність отримання Льошенком держдачі в елітному селищі.

Але факт залишається фактом – в Управлінні дійшли висновку, що екс-губернатор не мав права поселятися в Конча-Заспі, оскільки, відповідно до постанови уряду № 1210 від 6 серпня 2003 року, він не входить до переліку категорій посадових осіб, яким належить дихати цілющим повітрям в Конча-Заспі.

Крім того, Держуправління запевняє: Льошенко кілька разів пропускав терміни оплати за оренду будинку і не застрахував приміщення.

Конча-Заспа з висоти пташиного польоту

Конча-Заспа з висоти пташиного польоту

Суд та справа

Льошенко відмовився віддавати дачу, і Держуправсправами у 2007 році подало позов до Голосіївського районного суду Києва. Екс-чиновник звернувся в суд із зустрічним позовом.

Суд три роки вивчав документи та аргументи сторін. І лише восени 2010 року все-таки зважився стати на сторону Держуправління справами при президенті.

Колишній губернатор не змирився з рішенням суду і подав апеляцію. Але і її програв – навесні 2011 року Апеляційний суд Києва підтвердив законність суду першої інстанції.

Тоді Льошенко звернувся до Вищого спеціалізованого суду, але і той відмовив йому у праві жити поруч з вищими державними діячами країни. Таке рішення оскарженню тепер уже не підлягає.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #5 sh239k25 12.02.2012 22:18
Вадик, ты что-то перепутал??? Оно тебе надо? Не стало хватать дачи под Черкассами?
Воздух чище, вони меньше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #4 СЛАВА ИЗ ЧИГИРИНА 12.02.2012 08:56
Цитую Крот:
А припоминается пан Льошенко за рыгиАналов глотку драл...Все,Вадик,припл ыли.

За "глотку" что -то другое "надрать" можем.А ты Вадим не печалься.Скоро народ этих самых Кончезасповцев на самом деле "драть" будет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Марія 11.02.2012 06:36
Правильно. Треба бути перш за все людиною, а не прислугою у регіоналів. З прислугами так і поступають: не потрібен-вон на смітник. Усім прислугам регіональськім таке буде.Вони-політичні трупи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 FEMIDA 10.02.2012 21:26
Не важко здогадатися хто поклопотав (на жаль немає біло-блакитного смайлу)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+38 #1 Крот 10.02.2012 16:28
А припоминается пан Льошенко за рыгиАналов глотку драл...Все,Вадик,припл ыли.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100