реклама

реклама

Ситуацію із затримкою реконструкції запасного футбольного поля на території КП «Центральний стадіон» зачепили присутні  під час засідання виконавчого комітету. Після чого  – члени виконкому, представники громадськості та журналісти  виїхали безпосередньо на місце, де оглянути стан покриття майбутнього футбольного поля та обсяги зробленого.

4_643

Як розповіла  директор департаменту фінансової політики Черкаської міської ради Наталія Джуган,  у 2016 році на  реконструкцію запасного поля на території КП «Центральний стадіон» з Державного фонду регіонального розвитку  було виділено 3 млн 150 тисяч гривень, з яких до кінця року було освоєно 2 млн 723 тисячі гривень.

– Решту довелось повернути державі. Наступного року на цей об’єкт з міського бюджету було виділено 1 млн. 215 тисяч гривень, з яких було витрачено лише 779 тисяч. Залишок коштів – близько 435 тисяч гривень – передбачено на завершення відповідних робіт у видатках департаменту освіти та гуманітарної освіти Черкаської міської ради на цей рік. З цієї суми на сьогодні поки ще не використано жодної копійки, – підсумувала Наталія Володимирівна.

8_315

Заступники міського голови Юрій Ботнар та Ігор Коломоєць відповідальність за таке зволікання покладають насамперед на підрядника – ПП «Черкаси-Інтерстрой», який у 2016 році виграв тендер на виконання зазначених робіт. Тож зі свого боку пропонують підготувати негативні висновки щодо роботи цього підприємства, аби в подальшому не допускати його на інші міські об’єкти.

14_92

Проте заступник міського голови Людмила Бордунос апелювала, що, згідно з нормами чинного законодавства, це не є реальною причиною для відмови цьому підряднику брати участь у подальших тендерах, які проводитиме  міська рада.  Натомість – порадила звертатись до судових інстанцій з позовом на  невиконання умов договору.

На думку Людмили Бордунос, це більш дієвий елемент тиску. Оскільки у випадку позитивного вирішення справи, передбачає значні штрафні санкції для підрядника. А, звісно, реальна втрата коштів, це чи не найбільше дисциплінує.

Підтримує своїх заступників у цьому  контексті і міський голова Анатолій Бондаренко, наголосивши, що в межах існуючого законодавства  необхідно застосовувати всі можливі методи впливу на недобросовісних підрядників. Це стосується незавершених робіт на  всіх міських об’єктах, де виникають такі ситуації: спортивних, освітніх, соціальних, ремонтах та реконструкціях доріг тощо.

Виїхавши на КП «Центральний стадіон», присутні  побачили, що на запасному полі розміром 100 на 60 метрів вже засіяна трава, яка потребує постійного догляду, скошування та поливу.

7_384

На це, за словами директора КП «Центральний стадіон» Юрія Гончарова,  коштів у підрядника не вистачає. Тому підприємство змушене підставляти своє плече, аби зберегти існуюче покриття в належному стані.

– Ми розуміємо, що  у підрядника є певні  труднощі з утриманням футбольного поля. А ми теж  не можемо давати постійно воду безкоштовно. Тому  пропоную підряднику  розділити роботи з відповідної реконструкції на дві черги. Першу –  безпосередньо футбольне поле та другу – зведення трибун, огорожі, підпірників тощо. Давайте створимо комісію, аби та дала оцінку щодо придатності поля. У такому разі ми зможемо його взяти собі на баланс і утримувати. Тоді як підрядник продовжить роботи у рамках другої  черги проекту, – зауважив Юрій Андрійович.

Після огляду запасного поля міський голова акцентував, що треба з’ясувати дійсні причини  чому за два роки цей об’єкт досі завершений та оперативно вирішити цю ситуацію.

Тож на наступний виконком, який  має відбутись у п’ятницю, 25 травня,  доручив запросити для доповіді підрядника, представників технагляду, керівництво департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради і КП «Центральний стадіон».

Про це повідомляє сайт Черкаської міської ради.

реклама

Коментарі  

 
+7 #1 Дивно 23.05.2018 14:55
На місці де до кінця 2016 мало бути створено запасне футбольне поле зараз можна побачити лише недбало посіяну траву канаву обабіч поля мали бути облаштовані трибуни. На сьогодні їх нема Сіток – немає Ями на газоні Людина стає на футбольне поле і провалюється
При цьому як повідомили виданню в департаменті освіти станом на сьогодні на цьому об’єкті підрядник вже освоїв 4,46 млн грн
Заст. міського голови Ю.Ботнар та І.Коломоєць відповідальніст ь за таке зволікання покладають на підрядника – ПП «Черкаси-Інтерстрой» (Халай В.С.) який у 2016 виграв тендер на виконання зазначених робіт (чомусь тендерний комітет відхилив пропозицію ТОВ «Фаворит-Спорт» а аукціон з найменшою ціною виграло ПП «Черкаси-Інтерстрой» (3 790 501 грн)
Проте заст міського голови Л.Бордунос (до призначення на цю посаду юрисконсульт ПП «Черкаси-Інтерстрой») апелювала що це не є реальною причиною для відмови цьому підряднику брати участь у подальших тендерах які проводитиме міська рада
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100