реклама

реклама

22 травня автопарк рятувальників Черкащини поповнився одразу п’ятьма новими пожежними автомобілями на шасі вітчизняного КРАЗу. Особливістю цих автомобілів стало використання в технічній конструкції та характеристиках новітніх розробок, пов’язаних із насосним обладнанням та розташуванням важливого пожежного та рятувального обладнання.

Snapshot_2

Аби процес адаптації водіїв та рятувальників не вплинув на оперативність та професійні дії пожежно-рятувальних підрозділів, які отримали ці автомобілі, для фахівців ДСНС були проведені спеціальні заняття. Навчання пройшло на території 3-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Черкаси. Водії та рятувальники чергових караулів вивчили особливості тактико-технічних характеристик та  принципу роботи нових автомобілів, після чого здали відповідні заліки.

Snapshot_4

Новітні пожежні автомобілі відповідають усім сучасним нормам і стандартам. Ця техніка, може бути використана не лише для проведення робіт з пожежогасіння. Спорядження та бензиновий генератор, який є «на борту» дозволяють ефективно діяти черговому караулові під час проведення рятувальних робіт. Висока колісна база та потужний двигун здатні доставити особовий склад до місця надзвичайної події, попри складні погодні та дорожні умови, а висувна стаціонарна освітлювальна щогла дозволяє яскраво освітити LED світильниками місце проведення рятувальних робіт.

Snapshot_5

Безумовними перевагами цих автомобілів є підвищена прохідність, можливість доставки особового складу та вогнегасних речовин у важкодоступні місця, забезпечення освітлення місця проведення робіт в нічний час. Автомобіль може доставити до місця пожежі 4 т води.

Нагадаємо, нові пожежні автомобілі будуть поставлені на бойове чергування в пожежно-рятувальних підрозділах Уманського, Чигиринського, Лисянського, Драбівського районів, а також  Черкаського гарнізону Управління ДСНС області.

Про це повідомляє ДСНС України в Черкаській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100