реклама

реклама

Буковелівська фірма «ПБС» розпочала поточний середній ремонт дороги Н-01 Київ – Знам’янка. Роботи ведуться у Черкаській області у Кам’янському та Смілянському районах.

 

Про це компанія ПБС повідомила на власній сторінці в соціальній мережі, пише сайт galka.if.ua

33099782_1808164202826114_135996806533218304_n

ТОВ «ПБС» перемогло у 2017 році в тендері на поточний середній ремонт автомобільної дороги державного значення Н-01 Київ-Знам’янка на ділянці км 216+000 – км 229+780 (Черкаська область) з очікуваною вартістю у 182,5 млн. грн. Воно запропонувало найнижчу ціну –  169 млн грн.

За ці гроші на 14-кілометровому відрізку траси мають зрізати верхній шар покриття до щебеню, розібрати щебінь, провести земляні роботи, установити георешітку, огородження, світлодіодні ліхтарі на сонячних батареях, заасфальтувати та облаштувати пішохідні переходи, пише Антикор.

Під час тендеру замовники отримали вимогу від ВАТ «Дорожно-строительный трест № 4 г.Брест» про усунення порушення. Підприємство з Білорусі просило внести зміни в тендерну документацію в частині посилань на кошторисні норми в технічному завданні оскільки дані вимоги обмежують підрядника в виборі машин та технології виконання робіт та можуть трактуватись як невідповідність тендерної пропозиції технічному завданню.

Як приклад наведено п.12, який «обмежує підрядника у виборі екскаватора саме з ковшем 1,25м3»,  п.32 «має пряме посилання на норму з ресайклером Wirtgen WR4200» а також кілька інших розділів з технічного завдання.

Замовник вимогу задовольнив, вказавши: «Якщо не змінюється технологія виконання робіт та зміна не приводить до подорожчання, тоді можливо замінити обладнання».

Серед допущених до аукціону учасників цього підприємства ми не побачили. Натомість у торгах взяли участь товариства з обмеженою відповідальністю  «ПБС», «Ростдорстрой» та «Автомагістраль-Південь».

Під час аукціону товариства зовсім не торгувалися за пропозицію.

Згідно з обґрунтуванням витрат ТОВ «ПБС» на ремонт черкаського відрізку дороги державного значення, найдорожче обійдуться саме матеріали – 128 млн. грн.

Пізніше ТОВ “ПБС” традиційно уклав кілька договорів із замовником, яким корегував первісну тендерну пропозицію. Зокрема, продовжено термін виконання договору до кінця 2019 року.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100