реклама
Sucurity Police

реклама

Канівський військовий, який єдиний вижив із екіпажу у зоні АТО та залився без кісті правої руки, розповів про своє теперішнє життя та пріоритети.

30052098_1807467322882565_7226759767127223887_o

Про це повідомляє «Kanos» із посиланням на Канівську міську раду.

Днями до Канівського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді завітав у гості атовець Євген Руденко. У 2014-у новина про поранення 20-річного контрактника, в ході якого хлопець втратив кисть правої руки миттєво облетіла Канів та область загалом.

В армії Женя служив за контрактом у 80-тій окремій десантно-штурмовій бригаді у Львові. Через два місяці його направили в зону АТО. Служив під Дебальцевим і біля Пісок, що недалеко від Донецького аеропорту. Одного дня, поблизу Новоайдара, БТР, у якому їхав Євген з трьома товаришами, потрапив під ворожий вогонь. З екіпажу вижив лише канівець. Тоді місцеві волонтери оголошували збір коштів, працівники будинку культури влаштовували благодійні концерти, аби разом – усім Каневом - дати змогу захисникові отримати якісний німецький протез.

Зараз Євген живе повноцінним життям. Молодик здобуває вищу освіту в Черкаському інституті банківської справи. Постійно перебуває в роз’їздах по воєнних госпіталях України, де на власному прикладі демонструє пораненим бійцям: життя після війни існує! Головне - не здаватись!

Не забуває Євген Руденко й про рідний Канів та людей, які йому допомогли у важкий час.

«Це насамперед рідні, друзі і просто небайдужі люди. Також особливу подяку хочеться висловити працівникам міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які проявили себе як професіонали своєї справи. Саме такі люди показують мені, що моя самопожертва була недаремною. Що я в своєму житті зробив усе правильно. Не приховую, після війни в мене була важка депресія, яку самотужки я подолати не міг. Наталія Журавель своєю підтримкою і небайдужістю допомогла мені вийти з цього стану», - зауважив військовий.

Загалом до центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді звернулось за допомогою 220 сімей учасників АТО, де вони отримують психологічну підтримку та консультації, допомогу в адаптації після повернення із зони бойових дій, соціальні послуги.

«Фахівець із соціальної роботи Наталія Журавель вивчає потреби кожної сім’ї учасників АТО, складає соціальний паспорт, надає їм інформацію про пільги, оздоровлення, психологічну реабілітацію, лікування та протезування зубів тощо. Також відвідуємо за місцем проживання та складаємо акти житлово-побутових умов ті сім’ї, які стають на квартирний облік. Психологічні консультації учасникам АТО та членам їх сімей надає психолог центру Олена Штих. Психологічну допомогу отримували двоє учасників АТО (інваліди); 9 сімей (діти та матері), двоє з них сім’ї загиблих; один учасник АТО (особа із числа сиріт) перебував під соціальним супроводом», - пояснює директор центру Валентина Яворська.

Однак найбільш ефективно допомогти воїнам адаптуватися і повернутися до мирного життя насамперед мають рідні, тобто дружини, матері. Як це правильно зробити навчав наш центр в ході проведення 5 тренінгових занять для дружин учасників АТО «Ти повернувся - я поруч». З 2018-го року щомісячно проводяться зустрічі в створеному Клубі для дружин.

Для дітей із сімей учасників АТО проведено цикл тренінгових занять «Щасливі діти – міцна країна». Мета занять психолого-педагогічна підтримка дітей даних категорій засобами казко-терапії, арт-терапії, мандала-терапії. До Дня захисника України було організовано фотоконкурс «Мій батько - захисник України», в якому взяли участь 39 сімей і представлено близько 90 фоторобіт.

реклама

Коментарі  

 
+2 #3 СОЛДАТ 27.05.2018 14:00
Цитую Марина:
И что ...?

Через плечо.... ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Марина 27.05.2018 13:51
И что ...?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Пошливы 27.05.2018 11:31
Да, это не уманский еврей...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100