реклама
Sucurity Police

реклама

460 вильотів та посадок, більше 40 екіпажів малої авіації, понад 15 тисяч відвідувачів, музична рок- та реп-сцени, сучасні локації для дітей. Організатори «Mriya-fest» підбили перші підсумки двох насичених фестивальних днів. Твердять – спільно спрацювали на всі 100 % і навіть більше. Про свої враження вони говорили сьогодні в облдержадміністрації.

Черкаське летовище цими вихідними просто кипіло. Тут було як ніколи людно, а в небі над ним влаштовували повітряне авіа-шоу. Це все – завдяки фестивалю малої авіації, який здійснював мрії і дорослих, і малечі. Завітали сюди гості звідусіль, а свою льотну майстерність демонстрували навіть пілоти з Франції.

_DSC1277

Пілоти лишилися задоволені як черкаським аеропортом, так і якістю злітної смуги, говорить один з організаторів фестивалю Михайло Городових. Та навіть встигли завітати на «Vira-fest», який цими ж вихідними відгримів у Чигирині.

Готувалися до такого масштабного фестивалю чотири місяці. Свої локації підготували нацполіція, пожежники. У приміщенні аеропорту була дитяча виставка, майстер-класи для малечі, Lego-заходи. Свій майстер-клас провів навіть Ярмак, який був хедлайнером другого дня фестивалю на реп-сцені. Як твердить організаторка фестивалю Ірина Хорошаєва, «Mriya-fest» – надихає. Йому вже присвятили наші виконавці дві пісні.

Підтримали організаторів фестивалю на обласному та міському рівнях. Свої вміння та досягнення демонстрували й вихованці черкаських шкіл та спеціалізованих закладів, говорить директор Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергій Воронов.

– Коли ми об’єднуємо свої зусилля, то виходить «Mriya-fest», – каже заступник голови облдержадміністрації Ярослав Березань. – Він показав усі потужності й потенціал нашого аеропорту. Часто ми чуємо про те, навіщо нам відбудовувати аеропорт. Хоча це – нові можливості для розвитку внутрішнього туризму, малої авіації. За правильного підходу та організації, потужності аеропорту можна використовувати не лише як летовища, а й як місце для проведення культурних заходів. Таких як «Mriya-fest». Сподіваюся, цей мрійний фестиваль стане для Черкащини традиційним.

Допоки ж в області беруться за відбудову аеропорту, додав посадовець. Держфонд регіонального розвитку уже затвердив проект з відбудови злітно-посадкової смуги. Фінансуватимуть його і з ДФРР, і з обласного бюджету.

Про це інформує прес-служба ОДА

реклама

Коментарі  

 
+4 #4 бывший 31.05.2018 11:52
Дуже цікаво отримати фінансовий звіт про проведення цього заходу,скільки і за що отримав аеропорт,бо гроші на всі видатки він заробляє самостійно. Всі польоти сплачували пілотам літаків живими грошима без ніяких документів про оплату. А пілоти таким же способом *розраховувалис ь* з керівником аеропорту. А ціни були немаленькі- політ 5 хвилин - 500 гр. 10 хв.-1000 ,а 10 хв.з елементами вищого пілотажу-1500. Рахуйте 460 польотів в середньому по 1000 дорівнює 460 тисяч,за самими скромними підрахунками в кішеню місцевим *авіаторів* лягло приблизно 100 тисяч тільки з польотів,не рахуючи аренди пунктів гроші мадського харчування,музи кантів та інших орендарів. От така математика,маля та з *реформованої* поліції та інші *борці* з корупцією.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 Не по спортивному пидбыв 31.05.2018 11:39
На взлёте. Видродження.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Ван Гог 31.05.2018 10:33
Згідний, краще літати а ніж їздити по нашим дорогам. І як там, гості оцінили дорогу "Чигирин-Черкаси"))) Мабуть їм говорили що ця дорога історична памятка, і один в один збереглася від часів Б.Хмельницького)) )
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 Діоген 31.05.2018 09:33
Пустобрех
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100