реклама
Sucurity Police

реклама

Викладачі та студенти факультету мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини презентували творчий проект «Колесо фортуни», створеного на основі сценічної кантати “Карміна Бурана” відомого німецького композитора ХХ ст. Карла Орфа.

1

З перших хвилин дійства і до останнього звуку та руху на сцені глядацька зала захоплено споглядала видовищне шоу. Вокально-інструментальну частину кантати надзвичайно майстерно виконали учасники «Молодіжного камерного хору» та музиканти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини і Уманського обласного музичного училища імені Порфирія Демуцького (художній керівник та диригент – викладач кафедри музикознавства та вокально-хорових дисциплін УДПУ Оксана Прокулевич). Хореографічні постановки підготували студенти 4 курсу спеціальності «Хореографія» (керівники кваліфікаційних робіт – викладачі кафедри хореографії та художньої культури Людмила Андрощук, Сергій Куценко, Ірина Грошовик, Ольга Бикова, Анастасія Криворотенко, Інна Терешко). Режисером творчого проекту виступила кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри хореографії та художньої культури Людмила Андрощук.

4

Органічний синтез оркестру, хору та хореографії справив неймовірне враження на глядачів. Геніальна музика у виконанні талановитих музикантів та вокалістів просто зачаровувала, а неймовірна хореографія, що оживила середньовічну поезію, полонила уяву глядачів. Яскраві сценічні картини, що постійно змінювали одна одну, змусили задуматися над тим, що у світі немає нічого вічного, а людина зі всіма її маленькими радостями і печалями – лише іграшка в руках вередливої долі.

На завершення дійства декан факультету мистецтв Інна Терешко висловила слова вдячності викладачам та студентам за високопрофесійне, майстерне і талановите втілення ідеї створення проекту «Колесо фортуни». Від імені усіх присутніх Інна Григорівна висловила думку, що музикантам, вокалістам та хореографам вдалося реалізувати надзвичайно масштабний задум, передати взаємозв’язок музики, рухів і мови,втілити в життя головну ідею кантати.

5

Творчий проект подарував справжню насолоду не байдужим до мистецтва людям – глядацька зала стоячи аплодувала виконавцям.

Про це повідомляє прес-центр УДПУ ім. Павла Тичини.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100