реклама

реклама

1 червня, з нагоди Дня захисту дітей, на Черкащині щорічно проходить  безліч заходів, присвячених дітям. Не залишаються осторонь і рятувальники.

IMG_4652

«Безпечне літо - яскраве життя» - саме таку назву має один з чисельних заходів, що були проведені для школярів в Черкаському міському Палаці молоді, рамках Дня безпеки життєдіяльності. Про це повідомляє ДСНС України в Черкаській області.

Зустріч дітлахів із справжніми рятувальниками викликала масу позитиву та неймовірних емоцій.

Фахівці “Служби порятунку “101”, розповіли дітям про свою мужню, героїчну професію, про те, в яких умовах інколи доводиться працювати бійцям ДСНС, рятуючи людські життя. Водночас з огляду на літні канікули, рятувальники наголошували на необхідності дотримання правил безпеки життєдіяльності, як на відпочинку, так і вдома, а також під час виявлення маловідомих предметів, що за зовнішніми ознаками схожі на вибухонебезпечні.

IMG_4700

Як завжди найбільш цікавими для дітей стали різні конкурси та естафети. Усі учасники змогли взяти участь у навчально-пізнавальній вікторині на протипожежну тематику, яку для дітей підготували професіонали рятувальної справи. Посперечатися із однолітками у одяганні бойового одягу, проходженні естафети та потраплянні у мішень струменем води. Охочих було багато. Кожен із гостей заходу хотів відчути себе справжнім пожежним, тому з наполегливістю намагався взяти учать у тому чи іншому конкурсі.

Рятувальники наповнити свято не лише технікою та спорядженням, які допомагають їм виконувати свої функції під час ліквідації надзвичайних ситуацій. Велику частину часу було присвячено практичним заходам під час яких діти роздивлялися бойовий одяг рятувальника,  оглядали пожежну техніку та спорядження, спілкувалися з піротехніками та приміряли “саперські обладунки”.

IMG_4720

За словами співробітників освіти, що продовжують працювати з дітьми у пришкільних таборах відпочинку, - такі заходи за участі рятувальників - справжнє свято для підлітків, адже це і можливість в ігровій формі, спілкуючись із професіоналами закріпити свої знання правил безпеки життєдіяльності, і весело та корисно провести час, розважитися, завести нових друзів і навіть зорієнтуватися на майбутнє щодо професії.

Подібні заходи закладають у свідомість малечі не лише життєво необхідні навички, а й у подальшому дозволяють більш виважено та впевнено почуватися серед існуючих небезпек світу, що оточує дітей.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100