реклама

реклама

Керівники закладів охорони здоров’я м. Черкаси відвідали тренінг «Створення стійкої моделі надання медичних послуг для представників груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ та людей, які живуть з ВІЛ, на місцевому рівні». Навчання відбулося 29-30 травня у межах проекту «Поширення успішного досвіду пілотного проекту «Сталість ВІЛ-послуг у Черкаській області», що реалізуються за підтримки проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії».

IMG_0343

«Сьогодні тривають процеси реформування медицини, і в цьому контексті передбачені зміни у наданні медичної допомоги ВІЛ-інфікованим людям. Навчання має на меті дати максимально інформації для медичних закладів, щоб всі зміни були зрозумілими керівникам, аби ті передбачили в реформованих закладах охорони здоров’я і відповідні структурні підрозділи, і надання медичної допомоги людям, що мають ВІЛ. Усе – аби прискорити виявлення та подолання епідемії ВІЛ у місті Черкаси, і в Україні загалом», – говорить Петро Левченко, тренер, головний лікар КЗ «Черкаський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом» Черкаської обласної ради.

За словами Петра Левченка, у Черкасах перебуває найбільша кількість хворих на ВІЛ, саме тому навчанням важливо було охопити всіх керівників медичних закладів міста. Тому у Черкасах відбулось два таких тренінги.

«Ми бачимо, що люди реагують позитивно на реформи, коли проводити інформаційні кампанії. Саме тому так багато часу приділяємо навчанню, щоб пояснити, як завдяки реформі покращити надання медичної допомоги, у тому числі людям, які живуть з ВІЛ», - зазначає Петро Левченко.

Упродовж червня схожі тренінги відбудуться в інших містах області, аби завдяки кущовим навчанням охопити більшість керівників галузі охорони здоров’я Черкащини.

БО "Від серця до серця"

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100