реклама
Sucurity Police

реклама

Нині в Україні все більшої популярності набувають нетипові портрети Кобзаря. Так, 1 462 фотографії пам’ятників Шевченка майже з усіх куточків країни об’єднали у велике панно.

1527421985_panno

Ідея належить працівникам Державної казначейської служби України, котрі підготували цей проект до дня 157-ої річниці перепоховання відомого поета. Про це інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Понад 300 жителів Канева та гостей зібралися учора біля підніжжя Чернечої (Тарасової) гори, аби вшанувати пам’ять Великого Кобзаря. Чимало учасників заходу одягнули вишиванки, тим самим підкреслили повагу до національних традицій.

Розпочалося дійство з урочистої церемонії покладання квітів до могили Шевченка. Потім усі гості завітали до Шевченківського національного заповідника, де їм і презентували панно-портрет.

Голова державної казначейської служби України Тетяна Слюз відзначила, що цінність цього полотна у тому, що усі пам'ятники на фото зняли працівники казначейств із різних куточків країни.
– Ми мали обмаль часу, адже розпочали втілювати ідею із березня. На жаль, реєстру з переліком фотографій пам’ятників Шевченка немає. Тому світлини зробили представники місцевих казначейств. До нас долучилася навіть Донеччина й Луганщина, – говорить пані Тетяна.

Окрім того, Тетяна Ярославівна зазначила, що у березні спільно з керівниками всіх територіальних органів центрального апарату (приблизно 650 осіб) вони провели великий флешмоб – процитували рядки з віршів та поем Шевченка. На завершення своєї промови вона продекламувала вірші поета не тільки українською, а й англійською мовами.
Творчий колектив працівників казначейств Тернопільщини «Пісенна скарбничка» підготував музичний подарунок – заспівали пісень на слова Шевченка.

На заході також були присутні генеральний директор Шевченківського національного заповідника Мар’ян Піняк, міський голова Канева Ігор Ренькас та голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 І що ти ляпнув? 04.06.2018 08:17
Цитую Тисяча і одна світлина:
Така собі Шахерезада.

Тобі, шухерозадий, не зрозуміть ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #1 Тисяча і одна світлина 04.06.2018 07:30
Така собі Шахерезада.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100