реклама
Sucurity Police

реклама

Щодня до мерії Черкас надходить щонайменше один запит від правоохоронних органів із вимогою надати ту чи іншу інформацію, документи чи їх копії. Здебільшого їхні запити не мають законодавчих підстав, адже вимагається захищена інформація про особу чи з обмеженим доступом. На такі необґрунтовані звернення міська влада надає законні відмови.

– Існує лише кілька законних підстав, коли ми маємо надавати повну інформацію правоохоронним органам, – зазначає юрисконсульт мерії Максим Науменко. – Зокрема, коли відомості необхідні при розгляді кримінальної справи, яка знаходиться у провадженні. До того ж, отримувати правоохоронці можуть відомості, а не безпосередньо документи та їхні копії, як вони того вимагають.

Частина запитів стосувалась вимоги надати конфіденційну інформацію про посадових осіб місцевого самоврядування, зокрема їхніх ідентифікаційних номерів платників податків тощо.

Зразок інформаційного запиту, який щодня надходить від міліції до Черкаського міськвиконкому

Зразок інформаційного запиту, який щодня надходить від міліції до Черкаського міськвиконкому

А це, як зазначає Максим Науменко, протиправно, і подібні випадки уже розтлумачив Конституційний Суд України 20 січня цього року, дійшовши висновку, що «збирання, зберігання, використання та поширення державою, органами місцевого самоврядування, юридичними або фізичними особами конфіденційної інформації про особу без її згоди є втручанням в її особисте та сімейне життя, яке допускається винятково у визначених законом випадках і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини».

Керівники підрозділів міліції також на власний розсуд встановлюють строки задоволення запитів чи надають їм статус невідкладних і термінових до виконання, повідомляє прес-служба Черкаського місьвиконкому.

– Дійшло вже до того, що на мене особисто починають збирати інформацію, – зазначає керуючий справами виконавчого комітету Микола Кудрявцев. – Оскільки саме я постійно підписую відмови цим органам у зв’язку із відсутністю у них законних підстав на отримання інформації. Кількість і характер запитів уже перетнув розумну межу.

Зважаючи на це, міський голова звернувся до прокурора Черкаської області Микола Лісового із проханням здійснити перевірку виконання органами УМВС України в Черкаській області законів при направленні до Черкаської міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб запитів.

Довідка

Лише за період із 23 січня до 10 лютого поточного року до міської ради надійшло 15 запитів.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #10 Петя 16.02.2012 14:52
пане керуючий справами дыма без огня не бывает раз собирают значит рыло в пуху готовьтесь
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #9 шаман 14.02.2012 20:59
Пан Одарыч---переселись на табачку---ч*рти ментовские боятся запах табака--вот и решение вопроса и не надо прятаться за спину Лисового.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #8 армен 14.02.2012 13:58
дослужились господа офицеры какой-то полуграмотный недоучка-парвеню которого из института выперли вас на порог исполкома не пущать велит.
Или это Маринкевич выходец из 5-го отдела КГБ за горбуху хлеба ему присоветовал ментов пресовать через продажных прокуроров.Во времена настают .Где ж ментовская гордость панове правоохранители ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #7 Олексій 14.02.2012 11:35
В міськвиконкомі кожного другого можна посадити - так нахабно через свої фірми ще не крали.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #6 СЛАВА ИЗ ЧИГИРИНА 14.02.2012 10:31
Надо конечно жаловаться,дост али эти полуграмотные(с большой натяжкой).Но радикальное решение проблемы это победоносные выборы в ВС и полная ЛЮСТРАЦИЯ. Да здраствует польский и грузинский опыт!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 андрей 14.02.2012 09:29
а чого ховатися?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #4 фелікс 14.02.2012 09:17
ЗВИЧАЙНО, ПРОКУРОР ВИКОНАЄ ЛЮБУ КОМАНДУ ОДАРИЧА І ЗАБОРОНИТЬ НА ВІДСТАНЬ ГАРМАТНОГО ПОСТРІЛУ МІЛІЦІЇ НАБЛИЖАТИСЬ ДО ОФІСУ СВОГО РОБОТОДАВЦЯ, ЯК ВІН ЦЕ ДУЖЕ СПРИТНО РОБИТЬ ПРОТЯГОМ ОСТАННІХ 4 РОКІВ, ДОЗВОЛИВШИ "МЕРУ" І Ко СПОКІЙНО РОЗКРАДАТИ БЮДЖЕТНІ КВАРТИРИ, НАПРАВИТИ 600 ТИСЯЧ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ НА ПІДКУП ВИБОРЦІВ, ЗНИЩИТИ І ЗАХОПИТИ ПРИМІЩЕННЯ КСНів, РАЙРАД, ШКОЛИ ЮНИХ МОРЯКІВ, ПОЛОГОВОГО БУДИНКУ №2 І Т.Д. І Т.П.!
ПРИКРО ЗА МІЛІЦЕЙСЬКИХ РЯДОВИХ ОПЕРІВ, ЯКИМ ПРОКУРОРИ НЕ ДАЮТЬ ВИКОНАТИ ПРОФЕСІЙНІ ОБОВ"ЯЗКИ ТА РЕАЛІЗУВАТИ ОПЕРАТИВНІ ДАНІ!
ПРИКРО, ЩО БРОНЕЖИЛЕТОМ ВІД ПРАВОСУДДЯ ШЛЕППЕРАМ ПРИ ВЛАДІ СТАЛИ ПЕРШІ КЕРІВНИКИ ПРОКУРАТУРИ.
ПОВНА ДЕГРАДАЦІЯ КЕРІВНИКІВ ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ І КЕРІВНИКІВ ДІЮЧОЇ ВЛАДИ!!!
ЦЕ ЗАУВАЖЕННЯ НЕ СТОСУЄТЬСЯ РЯДОВИХ ПРАЦІВНИКІВ ОРГАНІВ І ВЛАДИ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #3 Абрек 14.02.2012 09:06
Наверное даже у милиции лопнуло терпение наблюдать безобразия что вы творите. Причем тут Лисовой до милиции, пусть у себя наведет порядок и в продажной городской прокуратуре.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Служба безпеки 14.02.2012 09:05
Одаричеву команду давно треба потрусити, та нема кому.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Шухер 14.02.2012 09:04
Міліцейське відомство тупе як валянок. А що робити? За такі зарплати зі злочинністю не борються, а "сприяють". :P :P Що пройдисвітам з мерії і потрібно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100