реклама

реклама

За останні два тижні у черкаських багатоповерхівках зафіксовано понад  30 подібних випадків. Переважно крадії демонтують гальмівні котушки, які складаються з міді.

image.php У пунктах прийому брухту кілограм такого металу коштує близько 160 гривень. Тож за одну котушку вандал може вторгувати понад 600 гривень. Тоді як комунальним підприємствам придбання нової вартує 2,5 тисячі гривень.

Про це під час засідання виконкому розповів директор КП СУБ «Соснівська» Роман Моторний.

За його словами,  нині у  Соснівському районі через викрадення обладнання зупинено десять ліфтів, ще 11 – у Придніпровському.

Роман Васильович зауважує, що часто вандали, демонтуючи котушку, трощать ледь не все обладнання, відновлення якого підприємству обійдеться у 40, а то й 60 тисяч гривень.

– Це – серйозна проблема, бо зараз щоденно  ми фіксуємо до п’яти таких випадків. Тобто, зрозуміло, що хтось налагодив у цьому напрямку справжній  бізнес, і діє конвеєром у черкаських багатоповерхівках. Окрема тема – фінансовий бік таких крадіжок. Зараз служби утримання будинків змушені щоденно витрачати значні кошти на відновлення та запуск ліфтів. Це ті ресурси, які ми змогли б спрямувати на оновлення та ремонт житлового фонду наших мешканців. У грошовому еквіваленті – це  десятки тисяч гривень у місяць. Тому звертаюсь до всіх жителів Черкас з проханням у разі виявлення фактів демонтажу ліфтового обладнання терміново повідомляти до правоохоронних органів, – наголосив Роман Моторний.

Підтримав його і міський голова Анатолій Бондаренко, зауваживши, що відповідальне ставлення мешканців багатоповерхівок до спільного майна, де вони проживають і яким користуються, – запорука його надійності та тривалості термінів експлуатації.

– Нерідко  саме через байдужість та мовчазну згоду тих, хто чує чи бачить, що здійснюються крадіжки, на жаль, ми маємо таку невтішну динаміку із зупинками ліфтів у Черкасах. Тоді як для родин, де є хворі, люди похилого віку, такі ситуації є справжньою трагедією, – констатував Анатолій Васильович.

Тому за  дорученням міського голови  Служби утримання будинків за можливості намагаються оперативно відновити обладнання та запустити ліфти.

Крім цього, Анатолій Бондаренко закликав керівництво правоохоронних органів Черкас активізувати роботу у цьому напрямку. Зокрема, з виявлення та затримання ліфтових вандалів. А також – перевірки законності діяльності пунктів брухту.

Це, до речі, стосується прийому мідних котушок гальм з ліфтів, але решіток зливової каналізації та кришок люків, від крадіжок яких теж потерпає місто.

Про це повідомляє сайт Черкаської міської ради.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #3 Нобель 06.06.2018 10:17
Цитую Шарафутдінов Еркін.:
Ці крадіжки кимось організовані. Просто так масово одинак крадій не спрацює. значить є організатор, який організовує збут вкраденого , оплачує роботу крадія. Щось типу диверсії по місту.

Сделаю открытие. Делают это работники фирмы обслуживающей лифты. Вы знаете, где находится та медная катушка лифта и как ее снимать? Так, что ищите крысу среди своих же.
А второе, почему полиция и тем более криминальная с зарплатами не меньше 10 тысяч не может завербовать одного агента в пунктах приема металла, который сдаст тех, кто ворует эти самые катушки? Видимо служба безопасности в пунктах приема металла лучше организована чем криминальная полиция. Хотя полиции есть чем заниматься, вспомним как они отстаивали права ломбарда продавшего моб. телефон женщины обнаружевшей свой телефон в этом самом ломбарде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Шарафутдінов Еркін. 06.06.2018 09:45
Ці крадіжки кимось організовані. Просто так масово одинак крадій не спрацює. значить є організатор, який організовує збут вкраденого , оплачує роботу крадія. Щось типу диверсії по місту.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Volodimir Rebel 06.06.2018 09:17
Я пам"ятаю вже багато років поспіль про крадіжки каналізаційних люків та здачу їх на металобрухт,то що,за стільки років не можна було вирішити цю проблему? Якщо влада така безпорадна,то наХ...вона взагалі потрібна така влада??? В нас взагалі є держава чи просто скупчення якихось безвідповідальн их де-білів???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100