реклама

реклама

Об’єднання «Самопоміч» бере і братиме надалі найактивнішу участь в усіх виборах, які відбуваються в Україні, в тому числі – й у президентських.

Роман Семенуха

Про це йшлося під час прес-конференції, яку провели сьогодні в Черкасах народні депутати України від «Самопомочі» Роман Семенуха, Вікторія Войціцька та Анна Романова.

– Наша партія взяла участь у перших виборах народних депутатів після Революції гідності як цілком нова політична сила. Жоден із депутатів від «Самопомочі» раніше не входив до числа регіоналів, більше того, ніколи раніше не був нардепом, – розповів Роман Семенуха. – Цей принцип ми застосовуємо й під час місцевих виборів. І дотримуватимемося його під час виборів президентських. Ми вважаємо, що люди, які до того працювали в Уряді, посідали високі посади в центральних органах виконавчої влади навряд чи зможуть бути гарним Президентом України. Президент – це «посада-голгофа». Ним повинна стати людина, яка: а) не залежить від олігархів і б) яка не була у вищих щаблях влади.

Як наголосила Вікторія Войціцька, «Самопоміч» і надалі залишатиметься в українській владі тією «білою вороною», за якою стоять не великі гроші, а інтереси людей.

Анна Романова

– Ми не просто опозиційні до влади. Ми – в коаліції з простими людьми, тому відрізняємося конструктивом і голосуємо виходячи саме з інтересів людей, а не керуючись «політичними розкладами», – додала Анна Романова.

Як наголосили народні депутати, чимало так званих «реформаторських» ініціатив влади скеровані не на радикальні зміни, а радше на економію. Характерним прикладом такого підходу є «пенсійна реформа».

– Що відбулося 1 жовтня минулого року? Усім людям погіршили умови виходу на пенсію, – зазначив Роман Семенуха. – Із позитиву – було уніфіковано норми для різних категорій пенсіонерів. Але загалом завдання такої «реформи» було одне: зменшити дефіцит Пенсійного фонду України. На нашу ж думку, справжньою реформою буде запровадження другого, накопичувального рівня, щоб кожна людина могла впродовж трудового життя накопичити собі кошти для збільшення пенсії. Утримання пенсіонерів має відбуватися не тільки за рахунок тих, хто зараз працює, а й за рахунок заощаджень самої людини. Це дуже важливо тому, що населення України, як і більшості країн Європи, старіє. Крім того, значна частина працездатного населення людей виїжджає за кордон. Закон, який запроваджував би другий, накопичувальний, рівень пенсій, наразі не проголосовано навіть у першому читанні.

Ще одною псевдореформою експерти з «Самопомочі» вважають постійне підвищення цін на комунальні послуги при скороченні субсидій.

Вікторія Войціцька

– Влада добивається того, щоб перекласти весь ціновий тягар на звичайного українця, – зазначила Вікторія Войціцька. – При цьому так звана «ринкова ціна на газ» насправді такою не є. Ринок – це передусім конкуренція. Споживач має право обирати, хто і на яких умовах постачатиме йому газ. Цього нема.

Уряд обраховує «ринкову ціну», беручи за основу ціну газу в Німеччині й додаючи до неї вартість транспортування до України. На думку пані Войціцької, це – нонсенс, оскільки Україна сама у великих кількостях видобуває газ, а отже закуповувати газ для населення в Німеччині немає потреби.

Врешті, нардепи переконані, що Україна має всі можливості повністю відмовитися від імпорту газу.

За словами Вікторії Войціцької, держава витрачає величезні кошти на субсидії, при цьому практично залишивши поза увагою утеплення будинків українців.

– Ми витрачаємо десятки мільярдів гривень на субсидії, при цьому на «теплі кредити» виділяючи лише 400 мільйонів гривень для ОСББ. Це нонсенс! – переконана нардеп. – У будь-якому разі ми маємо брати до уваги міжнародний досвід, який свідчить: якщо в країні більше ніж 15 відсотків населення отримують субсидії, то система ціноутворення в цій країні неправильна, некоректна.

реклама

Коментарі  

 
0 #8 електорат 06.06.2018 08:14
Ви свій шанс про...ли. Занавес.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #7 Пересічний громадянин 05.06.2018 17:41
Самопоміч: візьми і зроби. Тільки вони нічого так і не зробили! Люди все бачать і оцінять.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #6 007 05.06.2018 17:03
Хоч одна пад***ка із депутатів приїде до нас і скаже, що завдяки йому в державі настав повний капут. Так ні, кожна гнида приїздить і розповідає нам, що він старався, але ось якість регіонали, опозиціонери і т.д. і т.п. їй помішали і ось якщо їх іще раз виберемо, то вони вже покажуть себе. А не пора вже вам депутати взяти на себе відповідальніст ь за такий стан в країні, вийти до людей і попросити в них вибачення? ви дорвались до корита і забули хто вас туди допустив.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #5 А хто ними? 05.06.2018 16:25
А хто ними керує, мабуть хоче продовжити свій бізнес , життя, крадіжки...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #4 Цирк на дроті 05.06.2018 16:21
Цитую Вова:
Ви та ваша партія в парламенті, а отже і є та сама владу яку критикуєте. Без вас рішення там не приймаються. Популісти

Недорканість не зняли з НДУ, Конституцію не змінили. Бандюки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #3 Вова 05.06.2018 15:14
Ви та ваша партія в парламенті, а отже і є та сама владу яку критикуєте. Без вас рішення там не приймаються. Популісти
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #2 Пильний 05.06.2018 15:05
Бла, бла, бла... Нових людей у партій, які були у владі, бути не може.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #1 Почув 05.06.2018 14:35
Хай вважає. Черкащани будуть імєть в віду їхню думку :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100