реклама
Sucurity Police

реклама

6 червня в Черкаському державному технологічному університеті Представництво Європейського Союзу в Україні відкрило перший Інформаційний центр Європейського Союзу в Черкаській області. Цей центр інформуватиме містян та жителів Черкащини про можливості євроінтеграції на регіональному та локальному рівнях, оскільки інформаційні центри ЄС ще з 1963 є одним з основних джерел інформації про Європейський Союз.

SPF_0675

Сьогодні в світі діє більше 600 центрів, які відкрито переважно при університетах, національних бібліотеках та дослідницьких центрах.

На урочисту подію відкриття Інформаційного центру Європейського Союзу до Черкаського державного технологічного університету прибули шановані гості: голова відділу преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні Юргіс Вільчінскас, документаліст відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні Ірина Стаднійчук, заступник міського голови міста Черкаси Ігор Волошин, директор Департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Ірина Удод та регіональний координатор Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в Черкаській області Ганна Бабкова.

SPF_0682

Почесну місію традиційного перерізання символічної стрічки виконали голова відділу преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні Юргіс Вільчінскас, ректор ЧДТУ Олег Григор та заступник міського голови Ігор Волошин.

Після урочистого відкриття Інформаційного центру голова відділу преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні Юргіс Вільчінскас та ректор ЧДТУ Олег Григор підписали угоду між Європейським Союзом, представленим Представництвом Європейського Союзу в Україні, та Черкаським державним технологічним університетом про створення Інформаційного центру «ЄС».

SPF_0687

–  Передусім, хочу подякувати Європейському Союзу в Україні за те, що обрали саме наш навчальний заклад для відкриття першого Інформаційного центру в Черкаській області. Ми усвідомлюємо, що окрім визначної події, на нас покладається неабияка відповідальність, адже ми повинні ділитися отриманою від Євросоюзу інформацією з іншими навчальними закладами, з бізнесовими та державними структурами, і цей обмін інформацією має бути на високому рівні, – наголосив у своїй промові ректор ЧДТУ Олег Григор. – Запевняю, що Черкаський державний технологічний університет виконає свою місію у повному обсязі, адже у нас є певний досвід роботи з Європейським Союзом: ми працюємо за програмою «подвійний диплом», ми практикуємо освітній обмін викладачами та студентами, проходимо стажування закордоном, публікуємо наукові досягнення у міжнародних виданнях, беремо участь у міжнародних конференціях, форумах та семінарах. Відтак, ми чудово розуміємо, що наш навчальний заклад має докладати максимум зусиль для надання гідної європейської освіти нашій молоді та для того, аби Україна була могутньою, потужною і, безперечно, незалежною.

Зі свого боку голова відділу преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні Юргіс Вільчінскас заохотив аудиторію до співпраці та взаємопідтримки, аби спільними зусиллями допомогти Україні впевнено рухатися вперед по Європейському вектору.

Ми надзвичайно пишаємося, що знайшли такого серйозного партнера, як Черкаський державний технологічний університет, який дозволив нам відкрити ще один інформаційний центр – перший у Черкаській області та 26-й в Україні, – зазначив Юргіс Вільчінскас.  – Ми дуже сподіваємося, що в майбутньому цей Центр стане мотором, який організовуватиме різноманітні семінари, конференції, воркшопи, тренінги.  Ми віримо, що Центр не буде лише інформаційною територією, а стане проактивним майданчиком для того, щоб місцевий бізнес, державні організації, академічні заклади та студенти могли більше дізнатися про європейські проекти та програми, буде прогресивною діалого-консультативною платформою, яка вийде за рамки університету. Ми прагнемо, щоб цей Центр став місцем, де всі могли б зустрічатися і обговорювати шляхи імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, дискутувати на теми європейських цінностей, прав, всього, що допоможе Україні наблизитися до політичних і економічних асоціацій з ЄС.

Наприкінці виступу Юргіс Вільчінскас подарував Інформаційному центру ЄС символічний подарунок – європейський годинник, який, з відкриттям Центру, розпочав відлік європейського часу в Черкаському державному технологічному університеті.

Інформаційний центр ЄС в Черкаському державному технологічному університеті отримуватиме інформацію від офіційних установ Європейського Союзу, Європейської Комісії, Європейської Ради, Євростату, Комітету з соціальної політики, Комітету регіонів, Європейського Інвестиційного Банку тощо. Разом з цим, Центр надаватиме широкий вибір різноманітних публікацій, періодичних видань, журналів ЄС, статистичних збірників щодо європейської економіки та права, та інших матеріалів, що стосуються діяльності ЄС.

Користуватися матеріалами Центру зможуть всі бажаючі, а представники Інформаційного центру нададуть необхідну допомогу у пошуку матеріалів та потрібної інформації.

Крім того, на базі Інформаційного центру будуть регулярно проводитися інформаційні заходи для студентів та викладачів з найбільш актуальних питань стосовно діяльності Європейського Союзу, його відносин з Україною, презентації освітніх програм ЄС для студентів та молодих науковців.

Відтак, у Черкаському державному технологічному університеті відкрився ще один інтерактивний майданчик комунікації та співпраці територіальної громади, бізнесу та влади для досягнення єдиної, спільної мети – сталого розвитку та європейської інтеграції.

Про це повідомляє прес-центр ЧДТУ.

реклама

Коментарі  

 
+1 #7 toten 08.06.2018 12:49
Інформаційний центр ЄС в Черкаському державному технологічному університеті отримуватиме інформацію від офіційних установ Європейського Союзу, Європейської Комісії, Європейської Ради, Євростату, Комітету з соціальної політики, Комітету регіонів, Європейського Інвестиційного Банку тощо. Разом з цим, Центр надаватиме широкий вибір різноманітних публікацій, періодичних видань, журналів ЄС, статистичних збірників щодо європейської економіки та права, та інших матеріалів, що стосуються діяльності ЄС

По-моему проще залезть в гугл, а не ехать в ЧДТУ. очередная мёртвая структура.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #6 Розум 08.06.2018 10:55
Цитую Археолог:
А перед чим стрічки різали? Перед столом з брошурами? Трохи смішно

Це просто анекдот. Але на інше видно розуму немає :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #5 Археолог 08.06.2018 00:00
А перед чим стрічки різали? Перед столом з брошурами? Трохи смішно
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #4 Марцепупа 07.06.2018 20:20
7 червня заступник міського голови Ігор Волошин, заступник начальника департаменту освіти ЧМР Максим Шадловський, екс-директор КП "Дирекція парків" Микола Бондаренко та його дружина підприємець Наталія отримали підозру від працівників прокуратури та СБУ. Про це сайту vikka.ua стало відомо із власних джерел.

Навіть не здивувавсь. Бо знаю 100%, що Волошин на початку Євромайдану, іще до побиття студентів, бабло із "общаку" тирив. Та й Колюня Бондаренко, одаричова шістка, іще той фрукт...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Розум 07.06.2018 20:16
На вступ України до ЄС на жаль це ніяк не вплине. Не хочуть багаті держави Європи нас там бачити. Навіть як дешеву робочу силу. Хіба тільки як дешеві мізки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 NATO 07.06.2018 19:36
Это конечно трэш высшей меры. Европейский Союз, Карл, подписал соглашение с ЧДТУ. ЧДТУ это даже не ПТУ. Там нет ни одного (!) доктора или кандидата наук, у которого есть научные публикации в международных признаных научных изданиях. Все в мурзилках. А ректор якобы технического вуза кандидат наук по госуправлению. Именно тех наук где защиты продаются и покупаются.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 ????? 07.06.2018 17:39
Волошин, Григор навіщо прапор України на клапті порізали? В голові щось є?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100